in ,

Duitse onderzoekers: WhatsApp aftappen kinderlijk eenvoudig, privacy is een hoax geworden

Onderzoekers van de universiteit van Nürnberg hebben voor een maandenlang een groep van 1000 -gebruikers afgetapt. Met speciaal gemaakte software konden zij ongehinderd allerlei gegevens inzien en verzamelen zonder dat de gebruikers, van over de hele wereld, daar iets van merkten.

Met de software kon worden gekeken naar het tijdstip, de duur en de frequentie van het gebruik, ook als mensen offline stonden. Aan de hand van die gegevens analyseerden de wetenschappers het WhatsApp-gebruik nauwkeurig. Niet dat dat iets interessants opleverde – het bleek dat gebruikers ongeveer 30 keer per dag de app openen en in totaal 30 minuten online zijn – maar daar deden de onderzoekers het ook niet voor. Ze wilden slechts aantonen dat aftappen kinderlijk eenvoudig is en dat zij ook niet werden tegengehouden door de eigenaren van WhatsApp.

Lees verder via Wel.nl.

 

Foto via perry_marco


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De moeder aller bankruns is gestart, de run op goud door nationale overheden is begonnen

Actie; schrijf Frans Timmermans: laat Nederland niet stikken