in , , , , ,

Duitse politie kan Whatsapp en Telegram tappen

9873781113 8278d0766a whatsapp facebook

De Duitse overheid heeft vorige maand een wet aangenomen die de politie de bevoegdheden geeft apparaten van verdachten af te kunnen luisteren, maar uit een gelekt intern rapport, dat nieuwssite Netzpolitik in handen kreeg, bleek de politie al maanden te werken aan de software voordat de wet werd aangenomen.

Uit het rapport blijkt verder dat de Duitse veiligheidsdienst de surveillance software Finspy heeft gekocht als een back-up mogelijkheid mocht de zelfgemaakte software, RCIS lekken of zelf gehackt worden.

Ondertussen werkt de politie al sinds 2016 aan de opvolger van RCIS.

Deze spionagesoftware kan Whatsapp- en Telegram-berichten tappen voordat deze het toestel verlaten, de software omzeilt hierbij de versleutelingscapaciteiten van de berichten-apps en leest de berichten rechtstreeks van het scherm.

Falk Garbsch, woordvoerder van de Chaos Computer Club, is hier niet blij mee en denkt dat de politie flinke druk heeft uitgeoefend om deze software legaal te kunnen gebruiken.

“Het verkopen van staatshacktools als andere surveillance-methodes is een schaamteloze verdraaiing van de waarheid. Er wordt een arsenaal aan Trojans gebouwd alsof het al normaalste zaak van de wereld is om burgers te hacken.”

Alles bij de bron; WebWereld

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6325751766 2cf32f09a9 werken

Over de verborgen werkloosheid in Nederland, veel hoger dan gedacht

4964853696 275fd0bf71 sok geld1

Belgische banken verklikten nog nooit zo veel klanten