in ,

Duitse spaarders worden nu medeverantwoordelijk gemaakt voor schulden van banken

8680692381 9d4a6eba1f banksters1

Terwijl Duitse voetballers successen behaalde in Brazilië, behaalde Duitse politici successen in hun strijd namens de bankiers tegen de spaarders. Zerohedge rapporteert over het feit dat gisteren de Duitse regering heeft doorgevoerd dat vanaf januari 2015 de Duitse spaarders verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het overeind houden van hun bank. Duitsland loopt daarmee weer voorop, en zet daarmee ook een trend voor Nederland:

De nieuwe bail-in regels maken deel uit van een pakket van de Duitse wetgeving inzake de Europese Bankenunie [..] wanneer banken falen, om hun redding of liquidatie te organiseren op EU niveau. Duitsland “leidt de weg” in de EU door snelle implementatie van de EU regels en “creëert instrumenten die de afbouw van grote systeemrelevante instellingen mogelijk maakt zonder dat de financiële stabiliteit in gevaar komt te staan,”

Financiële stabiliteit, minder gevaar voor de belastingbetalers, geregeld op Europees niveau… Klinkt goed toch?

“Dit zorgt ervoor dat in tijden van crisis voornamelijk eigenaren en schuldeisers bij zullen dragen aan het oplossen van de crisis, en niet de belastingbetaler.” Europese ministers van Financiën besloten eerder dit jaar over de Europese wetgeving op bankherstel en resolutie, die een trapsgewijze hiërarchie van beleggers die worden getroffen zou wanneer een bank failliet sets. Deze regels zullen in 2016 in werking treden.

De ‘eigenaren en schuldeisers’, dat bent u dus, met uw spaargeld! Zolang de commerciële gok- en investeringsbanken nog steeds op één hoop blijven liggen met systeemspaarbanken voor burgers als u en mij die daardoor dus garant blijven staan voor het risicovolle winstbejag van misdragende private bankiers, blijft dit natuurlijk gewoon grijpen in het spaargeld van de bevolking ten voordele van misdragende bankiers.

Lees de rest via Lang Leve Europa!.

Photo by Michael Fleshman cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5975845685 fbfc3e407d Banco Espirito Santo1

Daar gaan we weer : Eurostress terug, met dank aan grootste Portugese bank

373124329 d90d6bbadb Nationale Nederlanden1

Nationale-Nederlanden zet 240 miljoen opzij voor bonussen