in

Duitse wet tegen haatberichten levert fors minder meldingen op dan verwacht

Een Duitse die sinds januari van kracht is en de verwijdering van haatberichten door bedrijven als , Facebook en Twitter regelt, heeft een stuk minder meldingen opgeleverd dan verwacht. Tot nu toe is slechts één procent van het verwachte aantal meldingen binnengekomen.

De krant Frankfurter Allgemeine schrijft op basis van informatie van een woordvoerder van het Bundesamt für Justiz dat er slechts 205 meldingen zijn binnengekomen, dat is fors lager dan de verwachting van 25.000 berichten.

De wet, het zogenaamde Netzwerkdurchsetzungsgesetz of NetzDG, geldt sinds januari en is bedoeld om de verspreiding van nepnieuws, haatberichten en andere berichten met ‘criminele inhoud’ tegen te gaan. Dit laatste omvat smaad, laster, het publiekelijk aanzetten tot strafbare feiten, opruiing, bedreiging, kinderporno en terroristische misdrijven.

Volgens de krant kwam er kritiek op de wet, omdat het risico bestaat dat inhoud wordt verwijderd die eigenlijk geen problemen oplevert. Dit verschijnsel, ook wel overblocking genoemd, heeft echter geen verdere berichtgeving doen ontstaan. Aan de huidige cijfers zou de conclusie verbonden kunnen worden dat het probleem kleiner is dan verwacht of dat berichten op tijd worden verwijderd.

Alles bij de bron; Tweakers

Lees ook eens verder bij de bron: Duitse wet tegen haatberichten levert fors minder meldingen op dan verwacht


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NONWO
3 jaren geleden

Dit geeft dus aan dat de NETZDG door de cabal in elkaar is gezet om zoveel mogelijk berichten te verwijderen …. Leer U vijand kennen !!!! Dat er zo weinig berichten zijn verwijderd betekent dat de cabal al op voorhand iedere tegenstand wilde tegenhouden. Het feit dat er weinig te verwijderen viel betekent dat de wet dus niet nodig was. Het geeft ook aan dat burgers nog veel te aardig zijn en denken door een keurige dialoog de problemen van de NWO op te kunnen lossen.
De NWO werkt volgesn het principe van beetje bij beetje vrijheid inleveren. Totdat men als burger niet meer voor- of achteruit kan en overal wordt gevolgd. Wordt wakker mensen. De tegenstander slaapt niet.

EU intensiveert strijd tegen ‘illegale online-inhoud’ (Introduceert censuurbeleid)

Het EU-spel voor de EU Belastingunie