in ,

Duitsland en België aan de mondkapjes, Rutte noemt het ‘niet wenselijk’

Duitsland en België raadden vandaag hun inwoners aan om mondkapjes te dragen, maar minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde dat na afloop van het crisisberaad van het kabinet ‘in een periode van schaarste niet verstandig’.

Hij baseert zich op de adviezen van de experts. “Zij hebben dat niet geadviseerd.”

Op dezelfde persconferentie zei premier Rutte dat ‘de samenleving zoals we die hadden, niet ineens zal terugkeren’.

Rutte onderstreepte dat de samenleving de komende tijd er anders uit zal zien, en dat versoepelingen van de maatregelen, als die al aan de orde zijn, stapsgewijs zullen worden doorgevoerd.

Rutte herhaalde dat een besluit over eventuele verlenging van de maatregelen die tot 28 april lopen, pas volgende week wordt genomen.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
10 maanden geleden

Ze adviseren mondkapjes, maar hun eigen inwoners mogen gewoon de grens over, maar andersom mag dat niet. Door het wanbeleid van den Haag is er een schaarste. Sluit de grenzen, zodat ook de Belgen en Duitsers hier niet meer binnen mogen. Dan pas wordt het beleid een beetje geloofwaardig.

A.S.
10 maanden geleden

Mondkapjes werken ook niet, iig niet als je een ander niet wil besmetten, omdat virussen, welk dan ook, aan de buitenkant zitten. De binnenkant verwarm je constant met je adem waardoor een virus dood gaat, de buitenkant raak je aan en je raakt weer wat anders aan. De chirurgische varianten zijn zelfs gevaarlijk. Bij te lang dragen adem je je eigen CO2 in en daar kan je zelfs bewusteloos door raken, je cognitieve functie gaat achteruit, vandaar dat bij veel langdurige operaties fouten gemaakt(kunnen)worden

G van Peet
10 maanden geleden

Rutte kan de mondkapjes niet aanraden, ze zijn uitverkocht! Het moet minimaal klasse 3 zijn..
Die bouwmarkt dingen zijn klasse 2, niet goed dus. Het ergste is echter..mag verpleeghuis niet in.
Het risico is nu omgekeerd.. stel dat ik binnen mag, is de kans groot dat ik het daar krijg. Ipv andersom. Het personeel is jong, heeft kinderen. Kans overdragen groot. Ik alleen, thuis. Kans nihil. Daar heeft het RIVM niet echt over nagedacht …..

Rob De Jong
10 maanden geleden

waar vergaderen die gasten , in het Holland casino zeker want het is elke keer anders , die staan uit hun nek te lullen , concrete antwoorden hebben ze niet , en met de vinger naar andere landen wijzen helpt ook niet , een nieuwe regering dat zou wel helpen , als Rutte eerst maar eens van het toneel verdwijnt , de meester leugenaar

De strijd tegen de komst van 5G wordt steeds grimmiger

Rutte tempert hoop op versoepeling: ‘als die er komt, dan heel beperkt’