in , ,

Duitsland stelt nieuwe welvaart-transfermechanismes voor

En de EU is weer in de bocht om uw portemonnee structureel leeg te kloppen, nu met een zogenaamd Europees stelsel van werkloosheidsverzekering. Dit plan komt niet uit het niets, er wordt al diverse jaren aan gewerkt, en is naast de nieuw voorgestelde Eurozone Begroting, onderdeel van een pakket maatregelen om de EU om te zetten in een totale Federale Overheid en de transfer van welvaart verder uit te breiden van rijkere naar armere landen in de EU (en vele landen daarbuiten).

De EU werkeloosheidsverzekering

De Duitse minister van financiën Olaf Scholz stelt het volgende voor:

Als een lidstaat een economische crisis doormaakt die leidt tot massieve jobverliezen en een zware last voor het sociale zekerheidsstelsel dan zou dat land kunnen lenen van een gemeenschappelijk herverzekeringsfonds. Na de crisis zou het land de geleende fondsen terugbetalen. Volgens Scholz zou Duitsland geen extra risico dragen omdat de schulden terugbetaald dienen te worden maar zou het wel tot meer financiële stabiliteit in de eurozone leiden.

Dat betekent dat we in Nederland mogen gaan betalen voor de werkeloosheidsuiterkingen in Italië, , Spanje, etc. Het idee is dat Nederland daarna een economische crisis doormaakt en dat dan Italië, Griekenland en Spanje gaan betalen voor de sociale zekerheid tijdens ons faillissement. De geschiedenis leert dat dit dus niet het geval is.

Dit werkeloosheidsfonds is dus een zoveelste EU-greep in jouw portemonnee, een welvaartstransfer bedoeld om de solidariteit tussen EU-Noord en EU-Zuid te vergroten. De EU zal dit naar voren brengen als een ‘harmonisatie’  van de werkeloosheidsverzekeringen, een gezamenlijke sociale zegen. Het betekent dat jij mag betalen voor de sociale zekerheid in Italië, Griekenland, etc.. Een faalsubsidie. Letterlijk wordt dit gezegd:

‘Met een verstandig ontworpen Europese werkloosheidsverzekering – precies zoals die nu voorligt – kunnen Noord en Zuid opnieuw samen bouwen en de pagina van de verdeeldheid definitief omslaan’

De Eurozone

Het tweede middel om snel lokaal zeggenschap weg te nemen en grote stappen naar een Federale EU Overheid te nemen, en tevens weer een nieuwe, blijvende welvaartstransfermechanisme te realiseren, is de Eurozone begroting.

Duitsland en Frankrijk willen dat er een aparte begroting voor de eurozone komt. Die is bedoeld om eurolanden waar het economisch onverwacht slecht gaat te helpen. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag tijdens een gezamenlijke personferentie in het Duitse slot Meseberg. Het aparte budget voor de eurozone zou binnen de bestaande kaders worden opgezet en zou gebruikt moeten worden ”voor investeringen en om verschillen tussen de lidstaten glad te strijken”, aldus Merkel.

Merkel is eerlijk, zegt dat het gaat om onze welvaart te verschepen naar armere landen. Het idee met de was uiteraard dat er strenge toelatingseisen en begrotingseisen zijn, zodat alle landen op dezelfde manier functioneren en samen een sterke munteenheid kunnen vormen.

Helaas is dat voornemen al direct bij de start overboord gegooid om Italië en Griekenland erbij te krijgen en wordt sindsdien de eurozone uitgebreid met allerlei kansarme Oost Europese landen. Dus een gezamenlijke Eurozone Begroting wordt uitsluitend en alleen ingesteld om Duitse en Nederlandse welvaart Oost- en Zuidwaarts te verschepen.

Uiteraard gaat de VVD, onder aanvoering van een groot eurofiel, in een Europese partij van Eurofilie, strijden voor Nederlanders en zich verzetten tegen de Eurozone Begroting. Juist, we weten hoe dat werkt: Thuis een Nee verkopen in het nieuws, bij de EU zich inzetten voor een volmondig JA. en misleiding, dagelijks. Het is echt geen nieuwswaardig feit meer dat de kijker hier wordt voorgelogen.

Het gaat niet goed, en daarvoor moet u gaan opdraaien

Het gaat niet goed met de EU economie, zelfs nu dat de economie in een soort hoogtij vloed zou moeten verkeren. Door vele dodelijke keuzes van de EU, blijft de EU disfunctioneren op ongekend hoog niveau.

Wanneer de economie binnenkort weer omslaat in een laagtij, gaat Italië in de problemen komen. En sinds de vorige bankencrisis (en de nieuwe, grotere is reeds onderweg) zijn ook de Noordelijke banken feitelijk reeds failliet. De EU zoekt nu dus snel aanvullende middelen om Nederlanders en Duitsers verantwoordelijk te maken voor de komende, hoge rekening.

Dit komt nog bovenop lelijke welvaartstransfermiddelen als de ESM en Target 2 uiteraard. En het EFSF zal ook formeel nog niet beëindigd zijn, en laten we over die Euro obligaties maar niet starten, en niet over de recente plannen voor het Europees Monetair Fonds (EMF, een Europees IMF), en niet over het Eurozonebudget, en niet over recente plannen voor gecentraliseerde EU-belastingen, en niet over die EU Super-Minister van Financiën, en los van al die vergevorderde welvaartstransferplannen (Nederland zegt nooit Nee tegen dit soort plannen) staat Nederland ook altijd voorop met het geven van gulle garanties (reeds ruim 201 miljard NL euro).

Nou ja, dan komt die welvaartstransfer in ieder geval niet als een verrassing, moet u maar denken. Het is een belofte gemaakt door Kabinet Rutte 3 en de ongekozen technocraten van de EU die aan niemand verantwoording af hoeven te leggen.

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Weg met de EU !!!!
2 jaren geleden

Er wordt op geen enkele wijze aangegeven waarom de zogenaamde rijkere landen zouden moeten bij springen om de armere landen te helpen. Het klinkt allemaal heel nobel maar het grote probleem is dat de landen van de EU met een vaste koers euro zijn overgestapt. Dat kwam de banken uitstekend uit en zoals altijd worden te tegenvallers eenvoudig bij de burgers neergelegd. Helpen van de armere landen met leningen gaat natuurlijk niet helpen, want schulden moeten worden terugbetaald.. En het laat zich raden: an tien jaar zal blijken dat die landen die schulden niet terug kunnen betalen. En de banken? Die lachten zich een deuk dat zij de burgers weer hebben kunnen naaien.

Tegen de huidige problemen maar een goed middel voor en dat is uit de euro stappen en devalueren zodat de concurrentie kracht kan toenemen. Nu leven landen als Spanje, Italie en Griekenland in een schijnwelvaart die niet overeenkomt met de produktie van het land. Deze landen leven boven hun stand.

Banken en multinationals willen uiteraard geen devaluatie omdat een devaluatie het moeilijker maken aan Spanje en Italie om die schuld die ze nu hebben opgebouwd af te lossen …. maar waarom zouden de lasten altijd bij de burgers uit het noorden moeten worden neergelegd als je nu al zeker weet dat die landen die schuld niet terug kunnen betalen aan de banken? De banken willen zoals als altijd de schulden in de schoen schuiven van de burger. Dat moet echt nu eens ophouden !!!!!

En dan nog iets: mensen die in landen als NL en Dtl wonen duurder vanwege het klimaat. Auto’s slijten meer door regen en pekel, gas en electra zijn hoger vanwege koude winters, houtwerk en onderhoud aan huizen is veel duurder omdat vocht en kou meer schade aanricht. De welvaart in de noordelijke landen is nodig om het nodige onderhoud te kunnen betalen en is geen luxe !!!!!

Laten we alstublieft de EU terugbrengen tot een samenwerkingsverband op die gebieden waar dat kan en wenselijk is en meer niet !!!! En zo snel mogelijk terug naar wisselkoersen !!!! En laten we de banken maar eens laten stikken – waarom zouden de burgers moeten opdraaien voor de fouten van de banken?

EU-top of toneelstuk?

Artsen zonder Grenzen in het nauw: “Medicatie voor seks”