Duitsland stelt nieuwe welvaart-transfermechanismes voor

Reageer mee...

Eén reactie op “Duitsland stelt nieuwe welvaart-transfermechanismes voor”

 1. Weg met de EU !!!! schreef:

  Er wordt op geen enkele wijze aangegeven waarom de zogenaamde rijkere landen zouden moeten bij springen om de armere landen te helpen. Het klinkt allemaal heel nobel maar het grote probleem is dat de landen van de EU met een vaste koers euro zijn overgestapt. Dat kwam de banken uitstekend uit en zoals altijd worden te tegenvallers eenvoudig bij de burgers neergelegd. Helpen van de armere landen met leningen gaat natuurlijk niet helpen, want schulden moeten worden terugbetaald.. En het laat zich raden: an tien jaar zal blijken dat die landen die schulden niet terug kunnen betalen. En de banken? Die lachten zich een deuk dat zij de burgers weer hebben kunnen naaien.

  Tegen de huidige problemen maar een goed middel voor en dat is uit de euro stappen en devalueren zodat de concurrentie kracht kan toenemen. Nu leven landen als Spanje, Italie en Griekenland in een schijnwelvaart die niet overeenkomt met de produktie van het land. Deze landen leven boven hun stand.

  Banken en multinationals willen uiteraard geen devaluatie omdat een devaluatie het moeilijker maken aan Spanje en Italie om die schuld die ze nu hebben opgebouwd af te lossen …. maar waarom zouden de lasten altijd bij de burgers uit het noorden moeten worden neergelegd als je nu al zeker weet dat die landen die schuld niet terug kunnen betalen aan de banken? De banken willen zoals als altijd de schulden in de schoen schuiven van de burger. Dat moet echt nu eens ophouden !!!!!

  En dan nog iets: mensen die in landen als NL en Dtl wonen duurder vanwege het klimaat. Auto’s slijten meer door regen en pekel, gas en electra zijn hoger vanwege koude winters, houtwerk en onderhoud aan huizen is veel duurder omdat vocht en kou meer schade aanricht. De welvaart in de noordelijke landen is nodig om het nodige onderhoud te kunnen betalen en is geen luxe !!!!!

  Laten we alstublieft de EU terugbrengen tot een samenwerkingsverband op die gebieden waar dat kan en wenselijk is en meer niet !!!! En zo snel mogelijk terug naar wisselkoersen !!!! En laten we de banken maar eens laten stikken – waarom zouden de burgers moeten opdraaien voor de fouten van de banken?

Discuseer je mee?

Close
%d bloggers liken dit: