in , ,

Duizenden euro’s huurtoeslag terug betalen door spaargeld kleinkinderen

Menig opa en oma schenkt bij de geboorte van een kleinkind een geldbedrag of opent een spaarrekening. Hun goede bedoelingen hebben tot hun verbijstering een averechts effect. Ze brengen namelijk hun eigen kinderen in financiële problemen omdat zij geen huurtoeslag kunnen aanvragen.

Hoe zit dat? VARA Kassa ging op onderzoek uit.

Cees van den Broek opende bij de geboorte van zijn kleinkinderen een jeugdspaarrekening bij de ASN Bank voor hen zodat ze op hun achttiende verjaardag een mooie spaarpot hebben. Zijn goede bedoelingen worden afgestraft door de Belastingdienst. Zijn dochter moet namelijk enkele duizenden ’s huurtoeslag terug betalen.

Het spaargeld van haar zonen telt namelijk mee bij het bepalen van het recht op huurtoeslag. Zij kan dat helemaal niet gebruiken voor het betalen van de huur, want het staat op een geblokkeerde spaarrekening.

Lees verder bij de Bron: Bank Nieuws

Photo by Photocapy


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
yvonne
5 jaren geleden

Te zot voor woorden, het moet niet belachelijker worden je wordt van alle kanten geplukt en nu zelfs kleine kinderen hun geld inpikken NL. draait echt door. als je erft moet je al gigantisch veel betalen terwijl je ouders er keihard voor gewerkt hebben en daarover al belasting betaald hebben nee de belasting wil daarover weer meer, hier in Nl word je niets meer gegund, ze maken NL gewoon kapot met hun belachelijke invoeringen

Paul
5 jaren geleden

Ja, echt niet normaal meer, maar de vluchtingen krijgen miljarden. En ik heb niets tegen de vl.. ik kwam er ook achter dat het spaargeld van mijn kinderen mits ze geen 18 jaar zijn bij mijn vermogen geteld wordt, met gevolg dat ik rendementssheffing moet betalen.

Het hele rapport over de dreigtweetmonitor, ongecensureerd

Wie is de baas: Zelfbenoemde ‘sharia-politie’ in Duitse Wuppertal