in ,

Dure zorg: Grote btw-fraude bij nooit gebouwd ziekenhuis

De inmiddels failliete bedrijven rond het nooit gebouwde kankerziekenhuis in Boxmeer hebben grootschalig gesjoemeld met -teruggaven. Dat bevestigt curator Saskia van Gessel tegenover RTL Z. Zij heeft een melding gemaakt bij de FIOD.

Van Gessel is de curator van zes failliete vennootschappen, die betrokken waren bij de voorgenomen bouw van de Hansa Oncology Clinics in Boxmeer. In 2008 nam ondernemer Lex de Lange het initiatief voor dit hypermodern oncologisch , dat er echter nooit kwam,meldt RTL Z.

De curator ontdekte eveneens dat het bedrijf in 2011 ruim 611.000 van de Belastingdienst heeft teruggevraagd en ontvangen ‘voor een grondtransactie in Boxmeer die niet heeft plaatsgevonden.'

Van Gessel houdt De Lange aansprakelijk voor het volledige tekort in de faillissementen. Volgens haar bedraagt dat totale tekort inmiddels ruim 7,5 miljoen euro.

Lees verder bij de Bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Achter de schermen: Oud NOS medewerkster doet een boekje op

EU middelvinger: ‘Niks referendum, verdrag Kiev al van kracht’