in ,

Dus toch: Nederlandse staat aansprakelijk gesteld voor vaccinatie

Hadden de aluhoedjes weer eens gelijk?

Ouders van 14 kinderen die ziek zijn geworden door de inenting tegen de Mexicaanse griep stellen de Nederlandse staat aansprakelijk.

De advocaat van de getroffen gezinnen heeft de dossiers van de 14 kinderen gisteren aan de gestuurd. Het gaat om kinderen die een ernstige slaapziekte hebben ontwikkeld na de inenting in 2009. Het is voor het eerst dat de Nederlandse overheid aansprakelijk wordt gesteld voor vaccinatieschade.

Het gaat om het middel Pandemrix van fabrikant Glaxo Smith Kline. Internationaal onderzoek wijst uit dat er zeer waarschijnlijk een link is tussen het zetten van deze en de slaapziekte narcolepsie. Dit is een ernstige aandoening die het slaap-waak ritme verstoort. Patiënten vallen spontaan en onverwachts in slaap en kunnen last hebben van spierslapte en hallucinaties.

In , en worden ouders van kinderen met deze problematiek al gecompenseerd. In Nederland tot dusver niet.

Het aantal Nederlandse meldingen van narcolepsie na de inenting blijft oplopen. Volgens Bijwerkingeninstituut Lareb staat de teller nu op 29.

Lees verder via de Bron: eenvandaag.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het stopt niet vanzelf: Persoonsgegevens Utrechters onbeveiligd op intranet gemeente

De EU wil meer van de vier “vrijheden” gaan belasten, eist nu km-heffing