in

Dus wél Zwarte Piet, maar niet de plofkip in de ban. Gewoon bij Albert Heijn.

Het mag een historisch besluit heten: Albert Heijn doet Zwarte Piet nu grotendeels in de ban. Alleen op snoepgoed kan de beeltenis van Piet nog opduiken.

We zijn tot de conclusie gekomen dat Albert Heijn niet doof moet zijn voor het maatschappelijk debat rond Zwarte Piet dat de laatste tijd duidelijk is verhard. Je moet iets met zo’n discussie.

De grootste supermarktketen van haalt de donkere metgezel van Sinterklaas uit alle reclame en campagnes buiten en binnen de winkels. Een wit ongeschminkt jongetje speelt op de posters de rol van Piet.

Volgens woordvoerder Els van Dijk is er binnen hoofdconcern Ahold ‘lang en goed’ over het besluit nagedacht. ‘We zijn tot de conclusie gekomen dat Albert Heijn niet doof moet zijn voor het maatschappelijk debat rond Zwarte Piet dat de laatste tijd duidelijk is verhard. Je moet iets met zo’n discussie.'(AD.nl)


 

Jumbo maakt als eerste een einde aan de plofkip. Volgens Dick Veerman van Foodlog moeten andere supermarketen nu wel volgen: ‘Jumbo heeft een nieuwe norm gesteld, Albert Heyn heeft nu het nakijken‘.(NPO)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Overheid en NPO eisen dat Opsporing Verzocht minder Marokkanen laat zien’, gaat kort programma worden dan

‘Held’ Plasterk laat weer naar zaak-Van Gogh kijken maar dan wel het handelen na de moord