in , , , ,

Dwangsom van 5.000 EUR per dag als koning Albert geen DNA afstaat

Eind vorig jaar oordeelde het hof van beroep dat koning op rust, Albert II, een -staal moest afstaan. Het voormalige staatshoofd legde zich echter niet neer bij het oordeel van het hof en liet weten naar het Hof Van Cassatie te stappen.

Boël evenwel eiste in een reactie daarop een dwangsom. Vandaag raakte bekend dat het hof van beroep Boël in deze volgt en de voormalige soeverein een dwangsom van 5.000 EUR per dag oplegt.

Delphine Boël voert al vijf jaar lang een juridische strijd om erkend te worden als dochter van Albert II.

In 2017 oordeelde de van Brussel in eerste aanleg nog dat Jacques Boël de wettelijke vader is van Delphine Boël, ondanks tegenstrijdig DNA-onderzoek (op basis van het genetisch materiaal van haar wettelijke vader). Een tegenslag voor de artieste, want hierdoor moest überhaupt niet meer onderzocht worden of Albert II de biologische vader is van Boël.

Ze ging echter in beroep en won het pleit alsnog. Zo bepaalde het rechtscollege formeel dat Jacques Boël noch de biologische, noch de wettelijke vader van Delphine is. Aan dit besluit werd een gerechtelijk order aan het adres van Albert II gekoppeld.

Hij kreeg drie maanden de tijd om een DNA-staal af te geven. De voormalige vorst evenwel trok naar het Hof van Cassatie.

Lees verder bij de bron: sceptr.net

Zouden we bij de ook eens moeten doen..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Londense politie test camera’s met gezichtsherkenning en deelt meteen boete uit aan man die gezicht verbergt

Wereldhandel stort in richting depressie niveau