in ,

Ebola-achtig virus doodt Ugandees en zo hebben we weer een ander virus Marburg

De Georgia guidestones in full effect:

In Uganda is een 30-jarige man overleden aan het marburgvirus, een zeer besmettelijke die lijkt op . Tachtig mensen die met hem in contact zijn geweest, zijn in quarantaine geplaatst.

Het slachtoffer werkte als radioloog. Hij overleed vorige week, terwijl hij aan het werk was in een in Kampala. Ongeveer tien dagen eerder klaagde hij al over hoofdpijn, buikpijn, diarree en het opbraken van bloed.

Marburg is een dodelijke koorts die gepaard gaat met bloedingen. Het begint met ernstige hoofdpijn. In meer dan tachtig procent van de gevallen overlijdt de binnen negen dagen.

Net als ebola wordt de ziekte overgedragen via bijvoorbeeld bloed of speeksel, of door contact met besmette wilde dieren zoals apen. Er is geen vaccin of specifieke behandeling bekend voor het marburgvirus.

Volgens artsen heeft de broer van het slachtoffer inmiddels dezelfde klachten. Zestig van de mensen die contact met de man hebben gehad, werken in de gezondheidszorg.

Lees verder via NOS.

 

Foto via jamesjoel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aanleg windmolenparken op zee kost 5 miljard en we besparen 4,2 miljard in de toekomst maar geen CO2 reductie

Afbraak ja knikker FNV komt in actie: Red de zorg en kom op 8 november naar Den Haag!