Ebola is nu te genezen! Met natuurlijk weer … vaccinaties!

Vandaag de dag is een vaccin de oplossing voor alles….

3836251365 c33977b2ae vaccinate1

Temidden van niet aflatende chaos en geweld , hebben wetenschappers en artsen in de Democratische Republiek Congo een klinische proef met nieuwe medicijnen uitgevoerd om een jaar lang uitbraak van ebola te bestrijden.

Op maandag hebben de co-sponsors van de studie bij de Wereldgezondheidsorganisatie en de National Institutes of Health aangekondigd dat twee van de experimentele behandelingen de overlevingskansen dramatisch lijken te verhogen.

Hoewel eerder was aangetoond dat een experimenteel vaccin mensen beschermde tegen het vangen van ebola, markeert de aankondiging een primeur voor mensen die al besmet zijn. “Vanaf nu zullen we niet langer zeggen dat Ebola ongeneeslijk is”, zegt Jean-Jacques Muyembe, directeur-generaal van het Institut National de Recherche Biomedicale, in de DRC, die toezicht houdt op de activiteiten van het proces ter plaatse.

Vanaf afgelopen november werden patiënten in vier behandelcentra in het oosten van het land, waar de uitbraak het ergst was, willekeurig toegewezen aan een van de vier onderzoekstherapieën – ofwel een antiviraal middel genaamd remdesivir of een van de drie geneesmiddelen die monoklonale antilichamen gebruiken.

Wetenschappers verzonnen deze grote, Y-vormige eiwitten om de specifieke vormen van binnendringende bacteriën en virussen te herkennen en vervolgens immuuncellen te werven om die ziekteverwekkers aan te vallen.

Een daarvan, een medicijn genaamd ZMapp, wordt momenteel beschouwd als de zorgstandaard tijdens uitbraken van ebola. Het was getest en gebruikt tijdens de verwoestende ebola-epidemie in West-Afrika in 2014, en het doel was om te zien of die andere medicijnen het konden overtreffen. Maar voorlopige gegevens van de eerste 681 patiënten (van een geplande 725) toonden zulke sterke resultaten dat de studie nu is gestopt.

Patiënten die Zmapp in de vier onderzoekscentra ontvingen, ervoeren een algemeen sterftecijfer van 49 procent, volgens Anthony Fauci, directeur van het NIH’s National Institute of Allergy and Infectious Diseases. (Sterftecijfers zijn hoger dan 75 procent voor geïnfecteerde personen die geen enkele vorm van behandeling zoeken.)

De monoklonale antilichaamcocktail geproduceerd door een bedrijf genaamd Regeneron Pharmaceuticals had de grootste impact op het verlagen van de sterftecijfers, tot 29 procent, terwijl NIAID’s monoklonaal antilichaam, mAb114 genaamd, had een sterftecijfer van 34 procent.

De resultaten waren het meest opvallend voor patiënten die behandelingen ontvingen kort nadat ze ziek waren geworden, toen hun virale belastingen nog steeds laag waren – het sterftecijfer daalde tot 11 procent met mAb114 en slechts 6 procent met het geneesmiddel Regeneron, vergeleken met 24 procent met ZMapp en 33 procent met Remdesivir .

Lees verder bij de bron: WIRED

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4156900185 2b5f99d152 amsterdam1

5 schietpartijen in 4 dagen: Amsterdamse raad schrikt wakker en wil spoeddebat

pensioenen

Knotsknettergek! De wereld op zijn kop: Spaar je arm en leen je rijk