in , , ,

Ebola: nog geen 10.000 mensen besmet maar op dit moment al meer dan 300 mutaties ontdekt

Voordat je verder leest bedenk het volgende nog even:

Ebola: 4,400 deaths ► Flu: 500,000 deaths ►
: 627,000 deaths ►

Denk hier eens over na, nog geen 10000 besmettingen maar wel 300 mutaties gevonden…. Dit kan toch naar alle waarschijnlijkheid niet mogelijk zijn als het Ebola virus door de natuur gecreëerd is? Mocht het Ebola virus door de mens gemaakt zijn wat overigens heel goed mogelijk is aangezien het virus gepatenteerd is in 2009. Dan zou het wel heel goed mogelijk zijn dat deze Ebola gemaakt is om zichzelf te muteren en hiermee meer doden te maken.


 

Het Ebola-virus vooral in omloop in West-Afrika verschilt al van eerdere virusstammen.

Terwijl wetenschappers niet volledig begrijpen wat de veranderingen betekenen, zijn sommige mensen bezorgd dat wijzigingen in het virus die zich voordoen nieuwe gevaren kunnen opleveren.

Onderzoekers hebben geconstateerd dat er meer dan 300 nieuwe virale mutaties in de nieuwste stam van Ebola zitten/hebben plaatsgevonden, volgens een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Science vorige maand. Ze haasten zich om te onderzoeken of dit soort mutaties van de ziekte besmettelijkheid zou kunnen vergroten.

Tot nu toe is er geen wetenschappelijke gegevens om aan te geven dat ook zo is. Het risico, echter is dat hoe langer de epidemie blijft, hoe groter de kans dat het virus kan veranderen op een manier die het meer overdraagbaar tussen mensen maakt, waardoor het moeilijker zal zijn om de Ebola uitbraak te stoppen, zei Charles Chiu, een infectieziekte arts die een studie naar Ebola aan de Universiteit van Californië in San Francisco doet.

“Als de uitbraak voor een langere periode van tijd blijft of dan wordt endemische, het kan muteren in een vorm die meer virulent kan zijn” zei Chiu. “Het is echt moeilijk om te voorspellen.”

Virussen zoals Ebola, waarvan genomen zijn gemaakt van RNA zuur, zijn voortdurend muterend. Sommige mutaties zijn goed voor het virus en sommige zijn slecht voor het virus, zei Ian Mackay, een viroloog aan de Universiteit van Queensland.

Mutaties

“Virussen denken niet. Ze maken mutaties die goed voor hen zijn” zei hij.

“Het is een spel van nummers, meer infectie gevallen hoe groter de kans dat er mutaties optreden die het virus kan veranderen” op een significante manier, zei David Sanders, een professor van biologische wetenschappen aan de Universiteit van Purdue die Ebola bestudeert. “Hoe meer het zich blijft voordoen, des te waarschijnlijker het muteren.”

Tot nu toe, zijn de patronen van overdraagbaarheid consistent met de vorige Ebola-epidemie, Chiu en verscheidene andere onderzoekers zeiden dit ook al.

Ebola -virus verspreidt zich door direct contact met lichaamsvloeistoffen, zoals braaksel of diarree.Patiënten zijn het meest besmettelijk op de late stadia van de ziekte als er grote hoeveelheden van het virus in het lichaam aanwezig zijn.

Aantal stijgt

De huidige uitbraak is gecentreerd in de west-Afrikaanse landen van Liberia, Sierra Leone en GuineeMeer dan 8.900 mensen zijn besmet met het virus in de drie landen, met meer dan 4.400 doden, volgens de World Health Organization.

Er is geen bewijs nog dat het virus zich sneller verspreidt dan in eerdere uitbraken, zei Cliff Lane, adjunct-directeur voor klinisch onderzoek en speciale projecten in het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases in Bethesda, Maryland.

Ira Longini, een biostatistician aan de Universiteit van Florida, bestudeert de kans dat de secundaire infectie of hoeveel familieleden van het huishouden van een besmette persoon krijgen hoger is in de huidige uitbraak dan Ebola heeft gedaan in het verleden. Een groter aantal secundaire infecties per geval kan aangeven dat het virus uitgegroeid meer overdraagbare tot is, zei hij.

“Ik vermoed dat het meer overdraagbare kan zijn geworden,” zei Longini, daarbij verwijzend naar recente gevallen onder gezondheidswerkers die dacht dat ze voorzichtig genoeg waren en voorzorgsmaatregelen namen.

Een gruwelijk wetenschappelijke scenario is dat het virus op een of andere manier zou kunnen worden overgedragen via kleine deeltjes die blijven hangen van de lucht en op dezelfde manier zal muteren dat mazelen verondersteld wordt zich te verspreiden.

Airborne

Dat is hoogst onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren door een verscheidenheid van redenen, zeiden vijf Ebola-virus onderzoekers geïnterviewd door Bloomberg News .

Ebola zou niet de mogelijkheid hebben om zichzelf “drastisch” te wijzigen van de route naar het lichaam, zei Robert Garry, een viroloog Tulane Universiteit. Het is niet ontworpen voor het krijgen in respiratoire cellen, zei hij.

“We weten welke delen van het virus zich binden aan menselijke cellen,” zei Garry. “Die delen zijn niet veranderen.”

Een zesde onderzoeker, Sanders van Purdue University, zei dat de mogelijkheid van Ebola steeds lucht “kan niet worden uitgesloten.”

“Er zijn een heleboel onbekenden” over Ebola, zei Sanders. De vroegere uitbraken zijn klein en zij over het algemeen geweest in afgelegen gebieden, waardoor gedetailleerde wetenschappelijke studie moeilijk.

De vraag of de huidige stam hogere hoeveelheid virus in het lichaam kan produceren is moeilijk te beantwoorden omdat onderzoekers nog niet nauwkeurige metingen voor virale bloedspiegels van Ebola hebben, zei NIAID van Lane.

Terwijl besmettelijkheid ook kan worden bestudeerd in dieren, het gemeenschappelijk lab-model voor Ebola infectie gebruikt aapjes, die moeten worden besmet intraveneus–niet de gebruikelijke manier mensen krijgen de ziekte, hij.

Ronald Corley, voorzitter van microbiologie aan De Universiteit van Boston is sceptisch over de speculatie dat de Ebola-virus is gemuteerd in medisch significante wijze. Het is al zeer dodelijk, dus is het moeilijk voor te stellen het steeds meer virulente mutaties aan neemt, zei hij. Noch is er enig bewijs dat suggereert dat het zou kunnen vanuit de lucht, zoals de mazelen, zei hij.

 

Foto via theglobalpanorama


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Via de achterdeur van gemeenten: Huisgenoten toch verplicht minimaal 1,5 uur per dag te mantelzorgen

Wie gaat hier weer zijn zakken vullen? ‘ICT-toetsingsbureau’ moet de miljardenverspilling voorkomen