in , , ,

ECB blaast zeepbellen: ‘historische’ stijging NL aandelenmarkt #goedbezig #mensen #idiots

Het werkt! Althans, het ECB-sloopbeleid heeft effect. De ECB verstrekt elke maand een 60 miljard euro basisinkomen aan de financiële markten en is daarmee uiteraard een vals geld zeepbel aan het opblazen geheel conform het reeds gefaalde Amerikaanse voorbeeld. Vandaag kregen we daarvan een prachtige bevestiging:

De waarde van beursgenoteerde Nederlandse aandelenfondsen is in het eerste kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 101 miljard euro gestegen, tot in totaal 735 miljard euro.  Het is de grootste toename sinds het laatste kwartaal van 1999. De stijging komt hoofdzakelijk door oplopende koersen, meldt De Nederlandsche Bank () maandag.

En zie weer het bewijs dat monetaire verruiming alleen maar voor zeepbellen zorgt op aandelenmarkten. En let op: dit heeft niets te maken met herstel van de Nederlandse economie, sterker nog, juist het tegenovergestelde.

Trickle-down? A-me-hoela!

De 60 miljard voor bankiers vindt zijn weg uiteraard in de financiele sector en blijft daar. Primair in aandelenmarkten, die worden dus kunstmatig opgeblazen. Er wordt door bankiers en grote investeerders dus lekker aan verdient (inflatie), maar de normale krijgt daarvoor de geldontwaardingsproblematiek voor hun rekening (deflatie). En het biflatie scenario is weer rond. De bankiers nog weer rijker, wij steeds armer.

Die twee procent toch steeds

Monetaire verruiming uitsluitend voor de financiële elite zorgt voor deflatie in de reële samenleving. Het feit wil dat inflatie in de financiële sector, en de daardoor teweeg gebrachte deflatie in de reële samenleving, elkaar over geheel Europa gezien kennelijk redelijk in evenwicht houden rond de immer problematischer 0%. De gemiddeld Europese inflatie blijft dus rondom de nul hangen zelfs met deze en diverse vergelijkbare reeds voorafgaande noodgrepen. Dat klinkt niet verontrustend, maar de extremen (zowel de verrijking als de verarming) worden wel maandelijks steeds groter.

Die 1,1 biljoen euro van Mario Draghi gaat dus helemaal niet de door hen gewenste 2% inflatie brengen, de 2% regel is daarmee dus “the gift that keeps on giving” geworden. De ECB rust immers niet voordat er 2% inflatie is, en die biljoen voor bankiers gaat die 2% dus niet brengen dankzij het economische fenomeen biflatie. En dat heugelijke feit biedt de ECB uiteraard weer mooie handvatten om hun sloopbeleid (monetaire verruiming uitsluitend voor bankiers) voort te zetten!

Ondertussen scheurt de samenleving wel steeds verder in tweeën. Als alle vals geld miljarden dus niet zorgen voor inflatie in de samenleving, dan ervaren wij dus een vergelijkbare grote deflatie. Actie is reactie. Dat betekent dus dat aan onze kant van de balans we in de samenleving maandelijks met tientallen miljarden verarmen… De rijke elite immer rijker, en wij (de samenleving) mogen de rekening betalen voor het slechte EU beleid. Wat een genot die monetaire verruiming voor bankiers, niet? Niet voor ons, wel voor hun – en uitsluitend zij bepalen uiteraard het beleid in de EU. Dus daar ga je dan.

En wanneer de zeepbel weer klapt…

Zeepbellen klappen gegarandeerd. En dan mag u bedenken wie de kosten gaat betalen als deze vers opgeblazen vals geld zeepbel zo weer klapt en grote bedrijven en investeerders (zoals bankiers, verzekeraars en pensioenfondsen als ook de zelf) hun verlies weer gaan verhalen op (doorrekenen naar) hun klanten…

Dus: Gefeliciteerd ECB, je bent als bankiersbelangenvereniging uiteraard weer goed bezig voor je eigen achterban! De bevolking in de door de EU bezette gebieden echter….

Lees verder via: Lang Leve Europa!

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Goed artikel.
De afleiding van de ECB QE: een rijken nog rijker agenda!
http://mario828282.wordpress.com/2015/01/25/de-afleiding-van-de-ecb-qe-een-rijken-nog-rijker-agenda/

Nieuwe tijd: Mensen niet welkom om te solliciteren

9/11 lezing TU Delft nu NL ondertiteld