in ,

ECB dekt zich in, in het geval QE niet zou werken

4849050583 a8fd72123c bazooka1

De kogel is door de kerk. De bom is gevallen. De Europese Centrale Bank (ECB) zal dus wel degelijk de zogenaamde ‘bazooka’ bovenhalen. Het plan om QE wordt binnenkort van onder het stof gehaald – mocht dat nog niet het geval zijn.

Volgens MarketWatch is de enige vraag die overblijft: krijgen we een rasechte QE te zien of een aangepast monetair wapen dat slechts aan de buitenkant op quantitative easing lijkt? De aankoop van staatsobligaties zou zelfs tot een juridisch gevecht kunnen leiden binnen het Bundesverfassungsgericht, het Duits grondwettelijk hof, meldt de website nog.

Maar, wanneer alles faalt, is het dus tijd geworden voor de grove middelen. Het moment is gekomen om de defibrillator te gebruiken op de eurozone. Tenminste, dat meent een aantal bestuursleden binnen de ECB. Al is het niet helemaal duidelijk wanneer en hoe de bank de patiënt precies wakker wil schokken.

Lees verder via Beurs.com.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5829072081 ba0ca00d0d NWO1

VS controle over de EU: VS dreigen kernreactor Mol plat te leggen

5968123054 165965f9a4 zelfmoord1

In Nederland: 15 jarige pleegt zelfmoord in bijzijn van klasgenoten