in

ECB gaat één biljoen euro goedkoop geld weggeven aan bankiers!

De ECB heeft bedacht dat het goed voor de samenleving en economie is als ze 400 miljard euro goedkoop geld ter beschikking stellen aan hun bancaire collega’s – een constructie met de naam TLTRO. Slechte zaak, zou je zeggen, dat doet de economie alleen nog maar meer pijn, het maakt de euro in uw broekzak ook flink minder waard, dus alles wordt duurder en duurder. En maar bezuinigen…

Nu is Mario Draghi, de ongekozen baas van de private Europese Centrale Bank, in het nieuws om te verkondigen dat TLTRO niet 400 miljard is, maar verhoogd is naar 1 biljoen! Dat is 1000 miljard, 1.000.000.000.000 euro. Weer 1 biljoen meer gratis geld voor bankiers!

De Europese Centrale Bank heeft op 3 juli besloten met maatregelen te komen om de kredietverstrekking van banken aan bedrijven te versoepelen. Dit jaar zal de ECB de TLTRO’s (langere-termijn herfinancieringsoperaties, leningen voor banken) opschroeven van 400 miljard naar 1 biljoen euro,

Ter vergelijking, een bruto modaal inkomen in Nederland is 32.500, zoals vastgesteld voor 2013, incl vakantiegeld. Het geld dat Mario Draghi weggeeft aan bankiers (want alleen die kwalificeren voor het gratis geld) is dus: 30.769.230 gemiddelde jaarsalarissen inclusief vakantietoeslag. Ruim dertig miljoen jaarsalarissen, weggegeven aan bankiers!

Brood en Spelen, ook deze aankondiging tijdens het WK!

Het brood en spelen beleid slaat weer toe: De banken zijn failliet, dat kan ook niet anders met de schuldgeld constructie. Maar in plaats van de mensen (u en ik) met die kunstmatig gecreëerde schulden te compenseren, compenseren ze de crediteuren, de banken die de schulden verstrekte. Ze worden weer overeind gehouden met een biljoen van uw euro’s. De bankiers zijn op ongekende schaal aan het grijpen, ze misbruiken hun private monopolie op het geld weer voor zelfverrijking. En de schulden voor samenleving stapelen hoger en hoger en hoger.

De ECB kon natuurlijk ook bedenken dat het goed was om die biljoen euro op een andere manier de economie in te sturen, zoals direct naar bedrijven en gezinnen, zoals door het wegstrepen van schulden (debt jubilee), belastingverlagingen, een éénmalige gift. Maar nee, het moet uiteraard naar hun vriendjes,  Meer via Lang Leve Europa!.

Photo by FuFuWolf


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gesteld op je privacy? Dan ben je voor de NSA een extremist

Nieuwe Nederlandse ‘cyber’-inlichtingeneenheid start werkzaamheden