in ,

ECB: miljarden aan fouten bij leningen banken

Inspecteurs van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben vorig jaar voor meer dan 10 miljard euro aan tekortkomingen en misrekeningen ontdekt in de leningboeken van in de eurozone.

Dat staat in een jaarlijks verslag van de Europese toezichthouder uit Frankfurt.

Sommige schieten volgens de ECB nog altijd tekort als het gaat om bijvoorbeeld het signaleren van financiële problemen bij klanten en leningen die mogelijk niet meer terugbetaald kunnen worden. De ECB zal daarom ook in 2018 druk blijven uitoefenen op banken om hun balansen verder op te schonen. Dit is iets dat vooral in Zuid-Europa speelt.

Een ander speerpunt van de ECB in 2018 vormen risicovolle financiële producten als derivaten, blijkt uit het rapport. Italiaanse hadden eerder geklaagd dat de ECB er best wat beter op mag letten of branchegenoten in bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland de risico’s van die derivaten wel juist inschatten.

In 2017 voerde de ECB in totaal 156 inspecties uit. Circa zestig daarvan betroffen zaken over kredieten en slechte leningen en minder dan tien hadden betrekking op risicovolle derivaten.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Veertien EU-landen zetten Russen uit

Politiestaat EU: Referendum in Catalonië? Arrestatie in Duitsland!