in , , , ,

ECB werkt aan nieuw betalingssysteem: IBAN betalingen worden simpeler en weg met cash

12792456343 d21c2836cb iban

Onder het motto weg met cash en het waarom de invoering van die lastige IBAN het volgende:

De Europese Centrale Bank werkt aan een systeem waarmee iedereen eenvoudig geld naar elkaar kan overmaken. Dat kan door de IBAN aan een zogeheten alias te koppelen, zoals een telefoonnummer of e-mailadres.

De ECB verwacht binnen uiterlijk drie jaar dit nieuwe betaalsysteem in te kunnen voeren. Het mobiele betaalsysteem gaat gelden voor heel Europa. Ook geld overmaken naar het buitenland wordt daarmee veel gemakkelijker. Het bedrag is na transfer naar een andere rekening direct beschikbaar(ook in Nederland?), ook als er tussen verschillende banken wordt overgemaakt.

‘IBAN moet simpeler’, zegt ECB-directielid Yves Mersch, die in een exclusief interview met Frederieke Hegger van RTL Z de plannen van het ECB bekend maakte. ‘De IBAN is in 2014 geïntroduceerd om internationale betalingen gemakkelijker te maken. Eén probleem: het is een lang en ingewikkeld nummer dat mensen moeilijk kunnen onthouden’. legt Mersch bij RTL Z uit.

De ECB wil het nieuwe betaalsysteem in de komende jaren invoeren, maar is nog wel bezig met het wegwerken van ‘technische en juridische obstakels’. In Europese landen gelden verschillende regels die het invoeren van een dergelijk betaalsysteem kunnen belemmeren en wellicht moet wetgeving worden aangepast. Bij technische obstakels noemt Mersch het voorbeeld dat je soms meerdere IBAN-nummers hebt, en maar één telefoonnummer. Hiervoor worden momenteel een oplossingen ontwikkeld.

Lees verder bij de Bron: Bank Nieuws

PS: neem je een nieuw 06 nummer laat je oude dan lekker gekoppeld staan, katsjing!Alles koppelen is zo makkelijk in gebruik voor de burgers dat ze spontaan vergeten hoeveel privacy ze wel niet weggeven.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8589159638 58eaf4301e samsom rozen1

De ‘Samsomering’ van het vluchtelingenvraagstuk

17827147040 5334a758f9 moslims

Moslimkindjes Den Hagistan hebben al extreme ideeën en juichen aanslagen toe