in , , ,

ECB wil af van de garantie tot €100.000 op uw spaargeld

Wie een spaarrekening heeft bij een bank die failliet gaat wordt vergoed tot een bedrag van 100.000 euro. Maar dat systeem wil de () nu veranderen.

Zij willen bepalen hoeveel u werkelijk nodig heeft om in uw levensonderhoud te voorzien nadat je bank kopje onder gaat!

We hopen natuurlijk dat we nooit gebruik zullen moeten maken van het depositogarantiefonds. Maar de kans dat we ooit met een bank faillissement te maken krijgen is reëel.

Vorig jaar nog ging Optima (België) failliet en honderden klanten konden plots niet meer aan hun spaargeld. Het garantiefonds nam ruim de tijd voor de gedeputeerden uit te betalen. Honderden mensen moesten meer dan 23 dagen wachten om één cent te zien.

Alsof dat nog niet erg genoeg is wil de ECB nu de garantieregelingen in de “flexibeler” maken. “Toch niet iedereen heeft €100.000 nodig?” is hun redenering.

In een rapport dat deze maand gepubliceerd werd schreven ze het volgende:

“Deposito’s gedekt door garantiestelsels zouden moeten vervagen worden door beperkte optionele vrijstellingen toegekend door de verantwoordelijke autoriteit om een zekere flexibiliteit te bewaren.”

Dat is juridees voor: “Als wij onze goesting krijgen kan u fluiten naar uw € 100.000!”

De Europese wil zelf bepalen hoeveel geld u nodig heeft in de nasleep van een bank faillissement:

“Spaarders zouden een geschikt bedrag van hun gegarandeerde tegoeden moeten kunnen aanspreken om in hun levensonderhoud te voorzien binnen vijf dagen na een aanvraag tot compensatie.”

En men gaat verder:

“Men kan bijvoorbeeld spaarders toelaten op dagelijkse basis een beperkt bedrag te laten afhalen.”

Dus als uw bank failliet gaat en u krijgt eindelijk de paperassen rond, dan moet u tot vijf dagen wachten om een fractie van die “gegarandeerde” 100.000 euro te bekomen om rekeningen te betalen en eten te kopen!

Hoe gaat men bepalen hoeveel geld u nodig heeft om te voorzien in uw levensonderhoud? Zullen we daarvoor facturen moeten aandragen als bewijs?

Ook de corrupte Bilderberg trekpoppen bij De Europese Centrale Bank weten dat er een groot probleem is en wil het systeem hervormen. Als zelfs maar een middelgrote bank failliet gaat dan is er niet genoeg geld in het garantiefonds om iedereen te vergoeden.

Het Belgisch garantiefonds is na 2015 zelfs gestopt met het publiceren van haar jaarrapport. Het was te beschamend om toe te geven dat er niet genoeg geld was om mensen effectief te vergoeden als bijvoorbeeld ook maar één door Bilderberg geleide bank als KBC of Argenta over kop gaat.

Lees ook eens verder via de bron: pensioenactivist.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederlandse zorguitgaven zijn de hoogste in EU

IS-strijder loopt vrij rond in Amsterdam, bezocht debatcentrum