in , , ,

ECB wil af van de garantie tot €100.000 op uw spaargeld

Wie een spaarrekening heeft bij een bank die failliet gaat wordt vergoed tot een bedrag van 100.000 . Maar dat systeem wil de Europese Centrale Bank (ECB) nu veranderen.

Zij willen bepalen hoeveel geld u werkelijk nodig heeft om in uw levensonderhoud te voorzien nadat je bank kopje onder gaat!

We hopen natuurlijk dat we nooit gebruik zullen moeten maken van het depositogarantiefonds. Maar de kans dat we ooit met een bank faillissement te maken krijgen is reëel.

Vorig jaar nog ging Optima () failliet en honderden klanten konden plots niet meer aan hun spaargeld. Het garantiefonds nam ruim de tijd voor de gedeputeerden uit te betalen. Honderden mensen moesten meer dan 23 dagen wachten om één cent te zien.

Alsof dat nog niet erg genoeg is wil de ECB nu de garantieregelingen in de eurozone “flexibeler” maken. “Toch niet iedereen heeft €100.000 nodig?” is hun redenering.

In een rapport dat deze maand gepubliceerd werd schreven ze het volgende:

“Deposito’s gedekt door garantiestelsels zouden moeten vervagen worden door beperkte optionele vrijstellingen toegekend door de verantwoordelijke autoriteit om een zekere flexibiliteit te bewaren.”

Dat is juridees voor: “Als wij onze goesting krijgen kan u fluiten naar uw € 100.000!”

De Europese Centrale Bank wil zelf bepalen hoeveel geld u nodig heeft in de nasleep van een bank faillissement:

“Spaarders zouden een geschikt bedrag van hun gegarandeerde tegoeden moeten kunnen aanspreken om in hun levensonderhoud te voorzien binnen vijf dagen na een aanvraag tot compensatie.”

En men gaat verder:

“Men kan bijvoorbeeld spaarders toelaten op dagelijkse basis een beperkt bedrag te laten afhalen.”

Dus als uw bank failliet gaat en u krijgt eindelijk de paperassen rond, dan moet u tot vijf dagen wachten om een fractie van die “gegarandeerde” 100.000 euro te bekomen om rekeningen te betalen en eten te kopen!

Hoe gaat men bepalen hoeveel geld u nodig heeft om te voorzien in uw levensonderhoud? Zullen we daarvoor facturen moeten aandragen als bewijs?

Ook de corrupte trekpoppen bij De Europese Centrale Bank weten dat er een groot probleem is en wil het systeem hervormen. Als zelfs maar een middelgrote bank failliet gaat dan is er niet genoeg geld in het garantiefonds om iedereen te vergoeden.

Het Belgisch garantiefonds is na 2015 zelfs gestopt met het publiceren van haar jaarrapport. Het was te beschamend om toe te geven dat er niet genoeg geld was om mensen effectief te vergoeden als bijvoorbeeld ook maar één door Bilderberg geleide bank als KBC of Argenta over kop gaat.

Lees ook eens verder via de bron: pensioenactivist.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Noblesse Oblige
3 jaren geleden

We moeten zo snel als mogelijk van al die banken af. Het is een erfenis uit het verleden en er zijn heel veel gemene en verschrikkelijke dingen gebeurd die als die bekend zouden worden aan het grote publiek er heel snel er toe zouden leiden dat de banken allemaal kunnen sluiten en de bankiers opgehangen.
Het kan niet zijn dat banken de dienst uit maken in de wereld en regeringen ondergeschikt zijn aan de banken. Banken weten dondersgoed dat het principe van fractionele reserve niets minder is dan diefstal. Toch was het blijkbaar niet genoeg en zijn banken verantwoordelijk voor het uitlokken van oorlogen omdat dat zo profijtelijk was. En behalve dat ook nog cartelvorming. De schade aan de mensheid toegebracht door banken is met geen pen te beschrijven. Voor wie dit niet begrijpt verwijs ik graag naar de vele artikelen over fractionele reserve en de rol van banken in de geschiedenis (WOI,WOII en als het ze lukt WOIII). internet is werkelijk een uitkomst !!!
De enige eerlijke oplossing is dat gelduitgifte voorbehouden is aan overheden. Daar zijn helemaal geen banken voor nodig. Geld wordt dan net als nu door de overheid gecreerd (als schuld). Mogelijk dat daar rente wordt betaald maar dat zijn dan inkomsten aan de staat en die komen in mindering op de belasting die door burgers wordt betaald in plaats dat die rente ten goede komen aan een paar parasieten.

Fred
3 jaren geleden

Met dank aan het advies van rekenwonder Dirk Scheringa -en aan zijn grote vriend Gerrit Zalm -als voormalig medewerker van de DSB Bank

Nederlandse zorguitgaven zijn de hoogste in EU

IS-strijder loopt vrij rond in Amsterdam, bezocht debatcentrum