in ,

ECB wil worden wat velen onder ons al zeiden een “Bad Bank” en U gaat betalen

De kritiek in op de plannen van de Europese () om schuldpapieren bij de te gaan opkopen, zwelt steeds verder aan. Critici zijn bang dat de ECB door het opkoopprogramma veel risico’s neemt en eventuele verliezen op het bordje van de belastingbetaler legt.

De president van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, liet aan het blad Focus weten dat de ECB het risico loopt schuldpapieren met zwakke kwaliteit te kopen. ,,Daardoor worden de kredietrisico’s die banken aangaan zonder een goede overeenkomst bij de ECB gelegd en daarmee de belastingbetaler”, aldus de Bundesbank-president. Het is niet de eerste keer dat Weidmann kritiek uit op de plannen van de ECB.

De minister van Financiën van de Duitse deelstaat Beieren, Markus Söder, zei tegen de krant Münchner Merkur te vrezen dat de ECB een zogenoemde ‘bad bank’ kan worden door het opkoopprogramma, een bank met slechte bezittingen. ,,Het wordt een hete herfst waarin op verschillende niveaus tegen de plannen van de ECB zal worden gevochten”, stelde de minister. Söder verlangt van de Duitse regering dat zij zich tegen de plannen keert.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

 

Foto via FuFuWolf


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nadat de PvdA de maatschappij heeft afgebroken, roept partijvoorzitter Spekman op tot activisme

Filmpje: Is Google bezig om wereldheerschappij te verwerven?