ECB zet bank en spaarder klem

Ceo Ralph Hamers van baarde donderdag opzien door ongewoon fel uit te halen naar de (ECB). Al vijf jaar moeten betalen voor hun overtallige miljarden aan spaargeld die zij verplicht bij de ECB moeten .

Was dat in juni 2014 nog -0,1%, vanaf maart 2016 staat de negatieve in Frankfurt op -0,4%.

Klanten krijgen deze kosten met steeds lagere spaarrentes doorberekend. Omdat dit niet voldoende is gaan langzaam ook de prijzen omhoog voor producten, zoals bankrekeningen. Op straat is het onbegrip groot.

Wordt er een negatieve rente geheven op een verstandig appeltje voor de dorst als de ECB de renteknop nóg verder omlaag draait? Draait de klant, die de nu zo winstgevende banken tijdens de met moest redden, ook nog eens op voor het op niveau houden van de winstuitkering aan aandeelhouders?

De toch al niet de populairste bankier in het land probeerde donderdag in alle oprechtheid de discussie over het ECB-beleid aan te zwengelen.

Als de rente in Frankfurt verder omlaaggaat, komen ING, Rabobank, ABN Amro en De Volksbank in een erg lastige situatie. Zelfs de huidige spaarrente….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Welkom in 2019: Vrouwen Saoedi-Arabië mogen reizen zonder toestemming man

9/11 niet langer een complot: NY Fire Commission eist nieuw onderzoek naar “voorgeplante explosieven”