in , ,

ECB zet bronzen boom(stabiliteit en groei) voor hoofdkantoor

De Europese Centrale Bank (ECB) zet een kunstboom van ruim zeventien meter hoog voor zijn nieuwe hoofdkantoor in Frankfurt.

De boom bestaat deels uit brons en deels uit graniet en heeft vergulde bladeren. Het beeldhouwwerk van de Italiaan Guiseppe Penone is één van de drie kunstprojecten die een speciale commissie heeft geselecteerd bij een internationale wedstrijd.

Volgens verantwoordelijk ECB-bestuurder Benoît Coeuré geeft de boom een bijzonder mooi beeld van ”stabiliteit en groei”.

Lees verder via de Bron: NU.nl

Ondertussen zegt de ECB: herstel Europese economie trager dan verwacht

De economie van de 19 eurolanden herstelt niet zo snel als eerder was gehoopt. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de groeiramingen voor dit jaar, volgend jaar en voor jaar erop verlaagd. De ontwikkelingen zijn te volgen via een LIVEBLOG op DFT.nl.

Dat maakte president Mario Draghi van de ECB donderdagmiddag bekend.

De ECB verwacht (zie de toelichting in de bijlage) dat de economie van de eurozone dit jaar met 1,4% groeit (was 1,5%). Voor 2016 is de raming verlaagd naar 1,7% (was 1,9%) en voor 2017 naar 1,8% (was 2,0%).

De euro zakte met bijna 1% richting de grens van €1,10.

Het zijn marginale aanpassingen. Toch is dit een tegenvaller voor Europa. De afgelopen tijd stelden voorspellers van de economische groei hun ramingen juist keer op keer omhoog bij.

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl

Maar ECB-president Draghi zet beurzen op stevige winsten door toelichting op besluiten

De Europese beurzen sloten donderdag met stevige winsten. Beleggers reageerden enthousiast op de toelichting van ECB-president Mario Draghi op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

De Amsterdamse aandelenindex sloot uiteindelijk iets hoger op 444,55 punten. De MidKap steeg 2,2 procent naar 666,74 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 2,2 en 2,7 procent. De FTSE-index in Londen eindigde 1,9 procent in de plus

Draghi liet weten dat de ECB de mogelijkheden binnen zijn opkoopprogramma voor schuldpapier heeft verruimd. Daarmee hoopt de bank de binnenlandse vraag in de eurolanden aan te jagen.

Lees verder via de Bron: NU.nl

Voormalig DNB-president Nout Wellink heeft zijn twijfels over het door de ECB gevoerde monetaire beleid.

Hij onder meer in op de vraag of dalende prijzen schadelijk zijn voor de economie. Het risico dat consumenten aankopen uitstellen omdat spullen steeds goedkoper worden, wordt volgens Wellink wellicht overdreven. ,,Mensen kopen hun kleren op het internet omdat het 10 of 20 procent goedkoper is. Dan is het eigenlijk heel dwaas dat dan een monetaire autoriteit zegt: goedkoper, dat willen we niet.”

De ECB hanteert een bijzonder lage rente en koopt maandelijks voor 60 miljard euro aan obligaties op in een poging de inflatie op te krikken naar het gewenste niveau van ongeveer 2 procent. De bank gaf donderdag nogmaals aan dat dit programma kan worden uitgebreid als dat noodzakelijk wordt geacht.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Wat Mario Draghi niet vertelde

Het geld voor het betalen van rente wordt echter niet in omloop gebracht. Als de overheid, een bedrijf of een particulier een bedrag leent, komt alleen de hoofdsom in omloop. Dat betekent dat de schuldenaar de rente alleen terug kan betalen met geld dat ergens anders als hoofdsom van een lening in omloop is gebracht.

Een voorbeeld: In een negorij met tien gezinnen leent elk gezin bij de bank €100 tegen een rente van vijf procent. Het totale bedrag dat in omloop komt is €1000. Het bedrag dat aan de bank terug betaald moet worden is €1050. Waar komt de €50 vandaan? Als het dorp geïsoleerd is, is minstens één schuldenaar de klos.

En zo is het ook op een wereldbol met 195 landen. Als die landen alleen zaken met elkaar doen en niet met een of andere planeet, is minstens één land de klos, omdat het geld dat nodig is om de rente van zijn staatslening af te lossen gewoonweg niet bestaat. Dat land kan dat geld alleen verwerven via internationale handel, maar dan ontstaat het tekort elders. De hoeveelheid verschuldigde rente op wereldniveau kan onmogelijk betaald worden, tenzij de rente uit de hoofdsommen van nieuwe leningen wordt betaald en de rente van die nieuwe leningen weer uit toekomstige leningen, enzovoort………

Lees verder via de Bron: Krapuul

De wereldwijde schuld bedraagt ca. $ 60.867.680.928.485.
De onmogelijk terug te betalen rente bedraagt ca. $ 4.500.000. Per minuut.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie legt woensdag systeem voor innen boetes tot 200 euro plat

Waar gaan we heen? Vroeg Aylan. Europa, zei zijn vader die een nieuw gebit nodig had