in , , ,

Een avondklok in Nederland? Die is dichterbij dan we denken…

Het is zover: Er wordt nu toch openlijk gesproken over het instellen van een mogelijke avondklok in Nederland. Zowel RIVM-bobo Jaap van Dissel alsmede viroloog Bert Niesters dringen daar nu voorzichtig op aan.

Volgens viroloog Bert Niesters (Universitair Medisch Centrum Groningen) is een totale en langdurige lockdown nabij als de cijfers besmettingen in de aankomende dagen niet stabiliseren.

Niesters ziet het dan ook somber in. Volgens de viroloog lijkt het er niet op dat het coronavirus op korte termijn onder controle is in Nederland.

Daarom moeten we volgens Niesters rekening houden met een langere en zwaardere lockdown, die mogelijk ook de feestdagen (Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw) kan treffen.

Tegenover De Telegraaf zegt Niesters:

“Je ziet dat het coronavirus zich in het hele land heeft genesteld. We kunnen pas over twee weken zien hoe effectief de nieuwe maatregelen zijn, maar als je geen beperkende maatregelen oplegt grijpt het virus heel snel om zich heen. Dan stromen de ziekenhuizen vol.”

Het zijn allerminst ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook in België grote aantallen nieuwe besmettingen >> mondmaskers kunnen coronabesmettingen niet voorkomen!!

man holding syringe

Meer dan tien redenen om geen griepprik te halen