in , ,

Een dag niet gelogen is een dag niet geleefd, Dijsselbloem: Bankencrisis is goed afgesloten!

Wat een geweldig nieuws! Nederlands minister van Financiën EN voorzitter van de , de gezamenlijke ministers van Financiën zegt het. En als iemand het kan weten is hij het wel:

Met het Europese bankenonderzoek is de bankencrisis van de afgelopen jaren volgens minister Jeroen van Financiën op een goede manier afgesloten.  Hij is tevreden over het proces van de afgelopen tijd. Het is volgens Dijsselbloem belangrijk dat alle banken zijn doorgelicht, dat de banken veel hebben opgehaald en de balansen zijn opgeschoond. Ze staan er nu veel beter voor.

Het vertrouwen is terug: Dijsselbloem zegt dat de banken de afgelopen jaren veel hebben gedaan, onder meer door hun kapitaal te versterken, hun balans op te schonen en verliezen te nemen. De bankencrisis is hiermee definitief achter de rug, hoopt hij: “Ik dat deze test het vertrouwen terugbrengt van zowel investeerders als spaarders.”

Iets over leugens? Niet alleen is de bankencrisis niet afgesloten, hij is al zeer zeker nietgoed afgesloten!  En dat vertrouwen is zeker niet terug. Wat een onzin dus toch weer. Een dag niet gelogen is een dag niet geleefd, het motto van de en regering Rutte.

De banken hebben ook niet bepaald veel gedaan, ze hebben vooral de veranderingen beperkt gehouden. Ze kregen verdorie eerst gewoon een biljoen euro (1000 miljard) toegestopt van dezelfde ECB die daarna de boeken kwam controleren! En ja, wat een verrassing, de banken slagen voor de test…! Constatering: hun kapitaal is versterkt. Je verwacht het niet! Het is dus toch vooral weer business as usual. , graaien, misleiden en vooral: geld grijpen op onze kosten.

Hoe dan ook: Famous last words… Herinner de ECB Stress Test editie oktober 2012, vier maanden later kon dezelfde Dijsselbloem op onze kosten dus de schulden van SNS nationaliseren, een bank die volledig geslaagd de stresstest doorstond.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

Foto via wojofoto


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

MUST SEE: Meisje van 6 en jongen van 9 leert u het zin van het leven

Rusland: Wat u niet werd verteld over vlucht MH17