in ,

Een gemeenschappelijke EU COVID-19 vaccinatiepaspoort is in de maak…

via Ellaster.nl

De leiders van de komen donderdag overeen om te werken aan vaccinatiecertificaten voor de burgers van het blok die een COVID-19-injectie hebben gekregen, aangezien de zuidelijke -landen die sterk afhankelijk zijn van het toerisme wanhopig zijn om de vakantieperiode van deze zomer te redden.

Vergrendelingen om de pandemie te vertragen veroorzaakten vorig jaar de diepste economische ooit in het 27-landenblok en troffen het zuiden van de EU, waar economieën vaak veel afhankelijker zijn van bezoekers, onevenredig zwaar.

Nu de introductie van vaccins tegen COVID-19 in een stroomversnelling komt, dringen sommige regeringen, zoals die van Griekenland en , aan op snelle goedkeuring van een EU-breed certificaat voor degenen die al ingeënt zijn, zodat mensen weer kunnen reizen.

Andere landen, zoals Frankrijk en Duitsland , lijken meer terughoudend, aangezien ambtenaren daar zeggen dat het de facto vaccinatieplicht zou kunnen creëren en discriminerend zou zijn voor degenen die geen prik kunnen of willen nemen.

Er moet worden gewerkt aan de details, inclusief of het in digitale vorm moet zijn, wereldwijd moet worden geaccepteerd en in welk stadium van het tweestaps-inentingsproces het moet worden uitgegeven.

“We roepen op om verder te werken aan een gemeenschappelijke aanpak van vaccinatiecertificaten”, aldus een ontwerpverklaring van de videoconferentie van de leiders die door Reuters werd gezien, zonder een tijdschema voor een resultaat vast te stellen.

Ambtenaren zeiden dat de EU samenwerkte met de International Air Transport Association, die graag het luchtverkeer nieuw leven wil inblazen, en met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Lees verder bij de bron: Daily Sabah


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De rechtsstaat is ontmaskerd!

Vaccinatie maakt niet het einde aan mondkapjes, avondklok en 1,5 meter samenleving