in , ,

Een nog groter acuut gevaar dreigt voor het Westen

De Amerikaanse president Barack mag dan wel vandaag ISIS-gecontroleerde olievelden bombarderen en ten strijde trekken in Irak en om IS-strijders een kopje kleiner te maken, het lijkt erop dat hij en zijn legerleiding een vijand hebben gemist: Khorasan. De organisatie die zich in Syrië schuilhoudt zou een trapje hoger staan dan ISIS op de terreurladder zo hebben de Verenigde Staten ()  bijna een week geleden toegegeven- en laten we niet vergeten dat de (IS) in de vroegere én huidige vorm zelfs door Al Qaeda als te extreem wordt beschouwd.

Het verschil in gevaar tussen het zelfverklaarde kalifaat en Khorasan is dat ISIS op een relatief latente manier gevaarlijk is: al-Baghdadi, de leider van IS, wil zijn rijkdom gebruiken om zijn grondtroepen te betalen en zo gebieden te veroveren in het . Khorasan daarentegen zou effectief bereid zijn om op een grootschalige internationale schaal te opereren.

Volgens berichten worden pan-Atlantische aanslagen voorbereid: zowel als de Verenigde Staten worden in het vizier genomen.

Sinds gisteren circuleren onbevestigde berichten dat een van de leiders van Khorasan, Mohsin al-Fadhli, is gedood tijdens Amerikaanse bombardementen in Syrië:”Aangezien we geen grondpersoneel in het gebied hebben die voor bevestiging kunnen zorgen, blijven we de situatie in het oog houden.”

Dat een organisatie zoals Khorasan zo lang van de radar is kunnen blijven is verrassend. Toch zijn analisten van mening dat zoiets niet helemaal onverwacht is gekomen:

“Het Westen is zo gefocust op de bestrijding van ISIS dat het vergeet dat de aangerichte verwoesting in de onbestuurde gebieden in het Midden-Oosten een broedplek is voor terroristen die zich niet noodzakelijk associëren met ISIS of Nusra.”

Wat nog meer zorgen baart is dat Khorasan rekruten opleidt die in het bezit zijn van Amerikaanse en Europese paspoorten. In dat opzicht is de Al Qaeda-afgeleide organisatie een acuter en groter gevaar voor de VS en Europa dan ISIS op dit moment.

 

Lees verder via Freedom Bytes Algemeen.

 

Foto via dreamcicle19772006, ON & OFF


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Apple brengt officiële reactie op gebogen iPhones 6 naar buiten, gebruiker is sukkel

Kan dus wel, ​Magnetic fire: Wireless charger powers up devices at distance