in , ,

Een reeks (zelf)moorden in Oekraïne

Over die reeks (zelf)moorden in . Om heel eerlijk te zijn, vind ik het erg triest dat ik over dit soort dingen moet schrijven. En ‘moeten’ is hier een groot woord. Ik ‘moet’ helemaal niks. Niemand dwingt mij. Niemand vraagt mij dat te doen. En de kans is zelfs groot dat mensen die hier lezen zoiets hebben van: ‘Ja. Ik heb het gehoord. Heb je niks beters?’ Of, misschien nog wel kwalijker, dat ik lezers kwijtraak die menen dat het de kant op gaat van ‘pro-Russische propaganda’.

In mijn jonge jaren, toen ik hoorde over de Tweede Wereldoorlog, verbijsterde het mij dat mensen zo ‘slecht‘ konden zijn, dat ze achter die volslagen verknipte Hitler aanliepen, zonder ooit last te krijgen van hun geweten. Dat fenomeen intrigeerde mij zo zeer, dat ik er door de jaren veel over heb gelezen, en nagedacht. En zelfs een exemplaar van ‘Mein Kampf‘ op de kop heb getikt, om te lezen wat daar nou in stond, wat wij niet mochten weten. Want in Nederland is verkoop van dat boek verboden.

Er zijn sinds de oorlog uiteenlopende experimenten geweest, waarin degene die het initiatief daartoe nam, hoopte uit te vinden hoe je mensen zo gek kunt krijgen. De experimenten van Milgram zijn een voorbeeld. Het ‘Stanford Prison ook. En uiteraard is er het experiment waarbij een Amerikaanse docent de kinderen in zijn klas binnen de kortste keren omvormt tot uitmuntende ‘Nazi’s’. Een experiment dat als ‘The Wave‘ verfilmd is.

Steeds opnieuw blijkt het betrekkelijk simpel om mensen te veranderen in ware monsters, door ze een concreet vijandsbeeld aan te bieden. En geen kans voorbij te laten gaan om te benadrukken hoe in en in ‘slecht’ die lui wel niet zijn. In onze media, nu, zijn dat ‘de Russen‘.

Niemand zegt dat er geen in-en-in slechte Russen zijn. Ik ook niet. Het zijn mensen van vlees en bloed, net als u en ik. Met andere gewoonten, een andere (zeer rijke) cultuur. En door de bank genomen een andere ‘aard‘ dan u en ik. Tot zover geen nieuws. Je kunt hetzelfde schrijven over inwoners van Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, de VS, of enige andere ‘bondgenoot‘.

Hitler- is hét voorbeeld van hoe het níet moet. Ik hoop dat mijn lezers dat met mij eens zijn. Al besef ik terdege dat er een groeiend aantal mensen in Europa is dat meent dat Hitler ook ‘goede punten‘ had. Waaronder een bloedhekel aan Russen. En een hunkering om in oostelijke richting ‘Lebensraum‘ te scheppen voor de exceptionele Duitsers. Aan mij heeft u dan geen goede, want ik deel die ambities allerminst. Zoveel zal al wel duidelijk zijn.

Nou had ik mij net voor het weekend beklaagd over de armetierige wijze waarop NRC de recente moorden op tegenstanders van het regime in Kiev onder de aandacht bracht van haar lezers. Met het meest lullige kadertje binnen het zoveelste anti-Poetin schotschrift. Pakt mijn krant zaterdag uit met een heus artikel: ‘Moorden in Kiev zijn bedoeld om Oekraïne te destabiliseren‘. Een redelijke aanname. Maar het ganse artikel blijkt een complot-theorie van Pavlo Klimkin, de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, volstrekt kritiekloos opgetekend door Hubert Smeets.

Klimkin is die meneer die enkele dagen voor de ramp met vlucht MH17, tegenover onze al even ademloos toehorende vertegenwoordigster in Kiev, stelde dat de ‘separatisten‘ niet de beschikking hadden over luchtdoelraketten die hoog genoeg reikten om burgervliegtuigen uit de lucht te kunnen plukken. Herinnert u zich nog? En dan ben je journalist, en je hoort die man een complot theorie ontvouwen over Russen die hun eigen mensen afschieten om Oekraïne te destabiliseren, en er komt niet één kritische vraag in je op……………

Je zou kunnen verwijzen naar bevindingen van de OVSE, dat steeds als ‘separatisten‘ en het regime in Kiev concrete stappen zetten om een eind te maken aan de voortdurende schendingen van het akkoord van Minsk, er ‘onbekende derden‘ beginnen te schieten. Je zou kunnen bedenken dat er een relatie is met een recent offensief van ‘Rechtse Sector‘, en andere extreem rechtse milities, om het vliegveld van Donetsk te heroveren. Of de voortdurende berichten over gevechten tussen ‘Rechtse Milities‘ en geregelde Oekraïense troepen? Je zou iets kunnen vragen over de curieuze ‘Peacekeeper‘ lijst. Maar het komt niet bij je op…………

Dan deug je niet voor journalist. Of je hebt een ‘agenda‘. Of beide.

Is het mogelijk dat ‘de Russen‘ erachter zitten? Ja. Uiteraard is dat mogelijk. Zoals het ook mogelijk is dat Oekraïne achter de moord op Nemtsov zat, om Rusland te destabiliseren. Is het waarschijnlijk dat ‘de Russen‘ willen dat ‘Minsk II’ sneuvelt? In mijn ogen is dat extreem onwaarschijnlijk, en in directe tegenspraak met alle recente initiatieven van ‘de Russen‘. En daarnaast ligt er een claim van een Oekraïense Nationalistische groepering, die de verantwoordelijkheid heeft opgeëist. Maar ik sta open voor het bewijs dat het toch ‘de Eeuwige Russen‘ zijn. Ik vrees echter dat Smeets, noch Klimkin, open staan voor bewijs dat het toch hun ‘eigen jongens‘ waren.

Direct onder dat artikel van Smeets een andere kop: ‘Rusland: Is er een homobar in de buurt? Dat wil Apple-assistent Siri in de Russische versie niet zeggen‘. Lees het artikel, en je komt erachter dat Siri ook niet wil vertellen hoe je je kunt registreren voor het homohuwelijk in het Verenigde Koninkrijk. En het gaat om een Amerikaans product. Maar wat blijft hangen………….?

Op pagina 18 vervolgens een bijdrage van Laura Starink, die door haar ‘wortels‘ geen vriend is van ‘de Russen‘, die in 1945 het vredige dorpje binnenvielen waar haar familie naar de ‘Adolf Hitler Schule‘ ging, en ‘cursussen‘ volgden bij de ‘Hitlerjugend‘. En natuurlijk is haar verhaal óók een verhaal dat verteld moet worden, en kun je er niet omheen dat Duitsers, zeker tegen het eind van de oorlog, ook geleden hebben. En na de oorlog niet vriendelijk werden bejegend door ‘de Russen‘. Het is volkomen evident dat veel van de blinde haat die er tot op de dag van vandaag leeft in Galicië, tegenwoordig het westelijke deel van Oekraïne, waar zoveel Duitsers woonden, die zich tijdens de oorlog ontpopten als voorbeeldige fascisten, net als in het ernaast gelegen Silezië, haar wortels heeft in die tijd.

Maar het kan toch niet zo zijn, dat we helemaal niks geleerd hebben van wat er toen mis ging? Dat we die identieke aspiraties, en de meegeleverde blinde haat, opnieuw de sporen geven, in de hoop dat het ‘deze keer goed afloopt‘, als ‘we‘ maar niet de fout maken ‘de Joden‘ in één adem te noemen met ‘de Russen‘? Met de totale onderwerping van die barbaarse Russen, en de completering van de droom, om ‘onze Lebensraum‘ uit te breiden tot voorbij de Oeral? En hoe kunnen ‘Atlantische‘ media, waar NRC er slechts één van is, zó diep zinken?

Lees verder via Stop de bankiers.

Photo by Antoon’s Foobar


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“50 miljoen moslims In Europa, 80% van hen leeft van sociale uitkeringen”

Waar bereidt de elite zich op voor? Ineenstorting in September?