in , , ,

Één taak: Kinderbescherming plaatst opgehaalde IS-kinderen bij IS-opa

geweldig 1560540248
jarmoluk / Pixabay

Iedereen staarde zich blind op het feit dat teruggekeerde jihadisten overal makkelijk mee weg zouden komen wegens gebrek aan bewijs, maar had iemand verwacht dat de kinderbescherming IS-kinderen, ondanks waarschuwingen, alsnog bij IS-sympathiserende opa zou plaatsen? Nou, dat is nu dus wel de realiteit. Via de NRC.

De Kinderbescherming heeft de taak om voor IS-kinderen, waarvan er volgens de AIVD nog zo’n 200 in het buitenland zitten (en zo’n 130 ook in het buitenland geboren zijn), een passend thuis te vinden.

IS-kinderen worden in eerste instantie als slachtoffer van hun ouders beschouwd (als hun ouders een straf te wachten staat) en krijgen de daarvoor benodigde hulp via een instelling of pleeggezin.

Cruciaal daarbij is deze uitleg van een woordvoerder van de Kinderbescherming:

“We willen de kinderen het liefst bij familie plaatsen om hen niet te vervreemden van hun wortels. Dat geeft een gevoel van geborgenheid. Een gezonde identiteitsvorming is een beschermende factor als het gaat om risico’s op radicalisering op latere leeftijd.”

Oké, prima, hartstikke duidelijk!

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12239139284 5854621bac dakloos1

Daklozenopvang in nood! Amsterdam huisvest liever ongedocumenteerden en uitgeprocedeerden

fraude 1560577833

Belastingdienst werkte bewust en frustreerde onderzoek naar kinderopvangtoeslag