in ,

Een tablet of laptop eisen van leerlingen − het mag niet, maar scholen komen ermee weg

geralt / Pixabay

Middelbare scholen stellen laptops steeds vaker verplicht, terwijl dat wettelijk verboden is. Veel ouders hikken aan tegen de hoge kosten. ‘De scholen komen er mee weg’, zegt Stichting Leergeld.

Vader Jurriaan Vis (45) is blij als zijn dochter de school heeft gevonden die bij haar past: Academie Tien in het Utrechtse Leidsche Rijn.

Tot hij ontdekt dat het beschikken over een iPad essentieel is om aan het voortgezet onderwijs deel te nemen. ‘Een splinternieuwe ook, niet een van Marktplaats.’

Met de verplichte verzekering en een beschermende hoes komen de kosten op ruim 500 euro. Zo’n bedrag kan het Utrechtse gezin met drie kinderen niet zomaar ophoesten.

‘Ik werk drie dagen per week als onderwijsassistent en mijn vrouw studeert nu’, zegt Vis. ‘We houden onze hand niet op, maar onze inkomsten, zonder toeslagen en kinderbijslag, zijn rond bijstandsniveau.’

Verplicht gevoeld

Vader Vis staat niet alleen. Ongeveer de helft van de ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We worden bedrogen

“Bye, bye Moria”: ‘Vluchtelingen’ vieren de brand en proberen het blussen te voorkomen