in , , ,

Één van de grootste veroorzakers van problematische schulden is … de overheid zelf

geralt / Pixabay

Eén op de tien huishoudens in Nederland heeft problematische schulden. Deze week kondigde staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark spoedmaatregelen aan tegen de toenemende schuldenproblematiek.

Een van de grootste veroorzakers van schuldenproblematiek is de overheid zelf, zo zei de staatssecretaris vanochtend in Goedemorgen Nederland.

“Het belangrijkste is dat we voorkomen dat mensen in de schulden komen,” aldus Van Ark. Om mensen in de schulden te helpen, wil de staatssecretaris het voor gemeenten mogelijk maken mensen met schulden te benaderen.

“Uit alles blijkt dat de overheid zelf een grote veroorzaker van problemen is. De kan bijvoorbeeld zelf beslag leggen op je rekening, zonder dat je daar zelf toestemming voor geeft. Veel mensen komen daardoor in nog grotere problemen.”

Officier van Gabrielle Hoppenbrouwers herkent het beeld dat Van Ark schetst.

“Ik kom op zitting mensen tegen die geldboetes krijgen. Als die een uitkering hebben kan dat een enorm bedrag zijn. Voor sommigen is 25 als termijnbedrag al heel veel.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Asielzoekers in aso-azc’s blijken onhandelbaar: geweld, drugs en diefstal, politie maakt overuren en verdwijnen in illegaliteit

Zoals voorspeld: Uw patiëntendossier is ‘vrij toegankelijk’ en wordt gebruikt als roddelblad voor borrelpraat