in , , ,

Eenheid EU ver te zoeken: buitenlanders ontlopen parkeerboete, lidstaten geven adressen niet

PublicDomainPictures / Pixabay

Buitenlandse automobilisten die zonder te betalen of fout parkeren, komen daar makkelijker mee weg. weigert adresgegevens te verstrekken en sinds kort doet ook moeilijk.

Alleen al de gemeente Nijmegen loopt daardoor jaarlijks een ton mis.

Het probleem is actueel geworden nu het Duitse Kraftfahrts Bundesamt (KBA), de Duitse RDW, gestopt is met het verstrekken van kentekengegevens aan gemeenten.

Volgens de KBA vallen parkeerboetes van gemeenten niet onder Europese afspraken voor de uitwisseling van adresgegevens. Zo'n boete is eigenlijk een parkeerbelasting, en zo'n fiscale invordering valt niet onder de afspraken.

De maatregel treft Nijmegen hard, omdat daar veel Duitsers op bezoek komen.

De gemeente Nijmegen overweegt daarom bij buitenlandse foutparkeerders de auto's te voorzien van een wielklem. De in Nijmegen doet dat al regelmatig als proef.

Sinds februari krijgen buitenlandse automobilisten die nog een boete hebben openstaan een wielklem. De meesten betalen dan wel.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oppassen: steek u niet (teveel) in de schulden zegt Centraal Bureau voor de Statistiek

U de auto uitgejaagd: Cruises stoten 10x meer zwavel uit dan alle auto’s in Europa samen