in

Eerst belasting ontwijken en dan om steun vragen? Niet in Denemarken!

In goede tijden een sport ervan maken zo min mogelijk belasting te betalen en vervolgens, als er moeilijker tijden aanbreken, bij de overheid aankloppen voor hulp?

In Denemarken stuiten bedrijven die dit doen op een dicht loket.

Bedrijven die actief zijn in Denemarken maar hun hoofdkantoor hebben in een belastingparadijs worden vanaf deze week uitgesloten van de staatssteun-regelingen voor bedrijven die in problemen zijn geraakt door de coronacrisis.

„Als we miljarden ’s van de belastingbetaler uitgeven om bedrijven en banen te redden, moet dat geld natuurlijk wel dáárheen gaan en niet naar een belastingparadijs aan de andere kant van de wereld”, aldus Rune Lund, van de linkse partij Rood-Groene Alliantie en architect van de maatregel.

Zijn plan kreeg steun van álle partijen in het Deense parlement.

Denemarken is daarmee het tweede land ter wereld dat eisen op het gebied van belasting betalen stelt aan het helpen van bedrijven in crisistijd. Belasting ontwijken, door het verschuiven van winsten naar landen met fiscaal gunstigere regimes, is niet verboden, alleen belastingontduiking is dat.

Maar het wordt internationaal wel steeds meer gezien als groot …..

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rode Kruis deelt boodschappenkaarten uit aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen

Hoe onafhankelijk is de Nederlandse Mainsteam Media? Bill Gates doneert aan Endemol