in ,

Eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit komt eraan: 100.000 medewerkers leggen werk neer

Volgens mij is het land het zat…

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De vakbonden roepen op tot een landelijke staking in ziekenhuizen op woensdag 20 november. Ze verwachten dat zeker de helft, 100.000 zorgmedewerkers, daar gehoor aan zal geven.

Patiënten die met spoed zorg nodig hebben, worden wél geholpen.

Vier vakbonden hebben de landelijke actie, de eerste ooit in de ziekenhuizen, op touw gezet uit onvrede over een slepend cao-conflict.

Ze willen betere arbeidsvoorwaarden voor 200.000 medewerkers die vallen onder de cao Ziekenhuizen. Naar verwachting doen veertig ziekenhuizen mee.

Tijdens de stakingsdag blijft het zorgpersoneel alleen paraat voor spoedgevallen, kankerbehandelingen en operaties bij kinderen.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
R.E. Volutie
1 jaar geleden

Tja … dat kan ook niet anders als wel de kosten al vele jaren stijgen en de lonen nog veel langer achterblijven.
Vrouwen moeten meewerken om nog enigszins de kosten te kunnen betalen.
Dat alles dankzij de niet democratische EU van banken en multinationals en een totaal incapabele regering die 400.000 immigranten uit Afrika binnenhaalt.

Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Geweldig. Zo zien we maar weer eens wat een massaal protest van de boeren teweeggebracht heeft. Nu nog de rest van het land platleggen. Misschien dat die Haagse en EU criminelen dan eindelijk eens fatsoenlijk proberen na te denken, want de bevolking pikt het niet meer dat wij steeds moeten inleveren en de parasiterende nieuwkomers kriigen alles voor niets.

Constance
1 jaar geleden

Ik ben al meer dan 35 jaar verpleegkundige en ben er zo klaar mee dat je voor iedere grijpstuiver moet vechten. Er was “ruimte” voor 0.25% ! Dat is toch mooi 1 euro erbij per 400 euro ! Hoe durf je zo’n bod te doen. Het is schandalig en een belediging voor onze beroepsgroep. En dan wel je hele arbeidzaam leven bijscholen ,e- learning enz. Uiteraard allemaal in eigen tijd. Ik hoop dat alle ziekenhuizen plat gaan op 20 november. Als mijn generatie ermee stopt dan is er helemaal niemand meer die je zo gek krijgt om in de zorg te gaan werken Haha. Vooral HBOers gaan toch echt een carrière kiezen met meer perpectief.

Bayer en de Amerikaanse regering hebben willens en wetens HIV aan duizenden kinderen gegeven

Propaganda van politie en media exposed door de lokale omroep, boeren in een kwaad daglicht gezet