in

Eerste landerijen blanken afgepakt, Zuid Afrika richting chaos en hongersnood

Onlangs berichtten we dat de zwarte Zuid Afrikaanse regering van plan is om landerijen van blanke boeren in beslag te nemen, waardoor toch al één van de crimineelste en gevaarlijkste landen ter wereld op een snelweg naar Zimbabwaanse armoede, hyperinflatie, hongersnood en chaos terecht zal komen. Inmiddels is het eerste land van blanken inderdaad afgepakt, en heerst er paniek onder de boeren. Ook de zwarte boerenvereniging verzet zich tegen de confiscaties, omdat deze de toch al forse werkloosheid verder zullen doen oplopen, en er hongersnood dreigt uit te breken.

Een record aantal blanke boeren hebben de afgelopen tijd hun land te koop gezet, maar raken dit aan de straatstenen niet kwijt. Logisch, want wie koopt er nu voor miljoenen stukken land die op ieder moment door de regering in beslag kunnen worden genomen – zonder daar noemenswaardige compensatie voor te krijgen.

Sinds de verkiezing van de nieuwe president Cyril Ramaphosa eerder dit jaar, en zijn aankondiging het ANC plan om blanke boeren van hun land te beroven over te nemen, zijn er grote spanningen in de boerengemeenschap, die toch al wekelijks wordt getroffen door aanvallen en slachtpartijen door zwarte criminelen. ANC voorzitter Gwede Mantashe stelde vorige week nog eens dat boeren niet meer dan 10.000 hectare (100 km2) land zouden mogen bezitten, en de rest ‘zonder compensatie moet worden afgepakt’.

‘Catastrofale plannen, richting staat van anarchie’

Zowel blanke als zwarte boeren en hun vakbonden veroordeelden zijn uitspraken, en waarschuwden dat deze confiscaties tot een nog hogere werkloosheid zullen leiden en de fors zullen schaden. De invloedrijke lobbygroep AfriForum noemt de plannen van de regering zelfs ‘catastrofaal. We gaan echt richting een staat van anarchie als er niet drastisch iets verandert.’

Desondanks zijn twee boerderijen in de noordelijke provincie Limpopo de eerste slachtoffers van de gelegaliseerde landdiefstal. De eigenaar, Akkerland Boerdery, eiste onmiddellijk een vergoeding van 200 miljoen rand (ongeveer € 12 miljoen), maar de staat biedt slechts 10% van dat bedrag aan.

De boeren kregen eerder dit jaar een brief waarin werd gesteld dat de voorlopige voorziening die ze van een rechtbank hadden gekregen om de inbeslagneming te stoppen, door het ministerie van Landbouw zou worden genegeerd. Als het land inderdaad toch wordt afgepakt, dan wordt bevestigd dat de boeren daar geen of nauwelijks compensatie voor krijgen.

De blanken vormen amper 9% van de bevolking in Zuid , maar bezitten 72% van de landbouwgronden. 20% van deze boerderijen produceren maar liefst 80% van het voedsel dat de 55 miljoen inwoners nodig hebben.

Zimbabweficatie: samenleving zal totaal instorten

Het ANC verklaarde een lijst te hebben opgesteld van bijna 200 blanke boeren wier grondbezit zal worden geconfisqueerd. Het ministerie van Landbouw beweert niets te weten van deze lijst, maar mocht het kloppen, dan gaat Zuid Afrika het pad van Zimbabwe op, waar dictator Robert Mugabe in de jaren ’90 eenzelfde anti-blanken beleid voerde.

Het gevolg was dat de economie van het land instortte en er hyperinflatie uitbrak, waardoor de bevolking in diepe armoede werd gestort, met als gevolg totale chaos, anarchie en volkomen uit de hand lopende criminaliteit. Zimbabwe is nooit meer van deze Marxistisch-socialistische klap hersteld.

De markten kijken inmiddels met argusogen naar deze eerste tekenen van ‘Zimbabweficatie’ van Zuid Afrika, zo gaf financieel analist Henrik Gullberg als commentaar, mede omdat er ook een bankencrisis dreigt te ontstaan als al die boeren met hoge leningen deze niet meer kunnen of willen terugbetalen zodra hun land van hen is afgepakt. De Land & Ag Development Bank waarschuwt dat het wel eens failliet kan gaan als de zwarte regering de plannen doorzet.

‘Misdadig dom gedrag, Zuid Afrika verdient wat het zelf veroorzaakt’

‘Dit is misdadig dom gedrag dat Zuid Afrika op hetzelfde pad als Zimbabwe in de jaren ’90 zet,’ concludeert analist Simon Black. ‘Iedereen die dom genoeg is om het economische model van Zimbabwe te volgen, verdient absoluut wat ze over zichzelf afroepen.’

Was de situatie omgekeerd geweest, dus had een blanke regering de bezittingen van zwarte boeren afgepakt, dan waren er in al lang Kamervragen gesteld, boycots ingesteld en massale -acties geweest, en hadden de media dagelijks schande gesproken van dit discriminerende en racistische beleid. Maar ook nu blijkt wederom dat de verontwaardiging van de gevestigde orde doorgaans heel selectief is, en blanken schijnbaar nooit ergens het slachtoffer van kunnen en mogen zijn.

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WeekendDocu: FARMLANDS (2018) Official Documentary

Dit aantal aardbevingen is veel, zelfs voor de Ring van Vuur