in , ,

Eet smakelijk: ‘Meer dan de helft van Nederlandse kalveren is ziek en lijd aan pijnlijke aandoeningen’

Turmfalke / Pixabay

Meer dan de helft van de ruim 1 miljoen vleeskalveren in Nederland heeft een longaandoening. Honderdduizenden kalveren hebben een longontsteking of pijnlijke borstvliesontsteking. Die conclusie trekt dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht op basis van resultaten uit een wetenschappelijk onderzoek van Wageningen Lifestock Research.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 50 procent van de onderzochte witvleeskalveren beschadigingen heeft aan de longen. Minstens 34 procent van deze kalveren heeft borstvliesontsteking, een zeer pijnlijke ontsteking in de borstholte.

Bij de groep onderzochte dieren heeft zelfs 70 procent beschadigingen aan de longen en ruim de helft van de rosékalveren heeft borstvliesontsteking.

De wetenschappers van Wageningen Lifestock Research deden onderzoek, belangrijkste onderdeel was het vergelijken van stalvloeren voor de dieren, maar ook de inspectie van de longen na de slacht hoorde bij de studie.

,,Vooral van dat laatste onderzoek zijn we ons rot geschrokken.”

Het is volgens Schouten volstrekt onacceptabel dat zoveel kwetsbare dieren in hun korte bestaan van uiterlijk acht maanden lijden aan pijnlijke aandoeningen.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Turken plunderen en frauderen Nederland leeg: 50% heeft een tweede huis, geen recht op uitkering maar krijgen die wel

Rutte komt met honderden miljoenen voor gesubsidieerde warmtepomp terwijl de kosten honderden miljarden zullen zijn