in ,

Efteling gaat de attractie Carnaval Festival omvolken na klachten over racisme

TanteLoe / Pixabay

De Efteling gaat de attractie Carnaval Festival aanpassen nadat er veel klachten binnenkwamen over het uiterlijk. Poppen wordt aangepast, zodat het uiterlijk “beter bij het huidige tijdsbeeld past”.

“De poppen krijgen traditionele Afrikaanse klederdracht in plaats van neusringen”, schrijft de Efteling op de website. Ook het kroeshaar van de poppen verdwijnd.

“De scènes sluiten na het onderhoud beter aan bij het oorspronkelijke thema: feestvieren door verschillende culturen over de hele wereld.”

De attractie Monsieur Cannibale, waar ook veel klachten over binnenkomen, wordt niet aangepast.

Ook de Aziatische poppen met spleetogen en lange voortanden worden aangepast.

In 2016 was er ophef over het mogelijk racistische en kwetsende karakter van twee attracties: Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Een actiegroep schreef een open brief waarin werd gedreigd met acties in het park als “de onderdrukkende stereotyperingen niet verdwijnen”.

Volgens woordvoerder Femke van Es roept Carnaval Festival al sinds de opening in 1985 reacties op, vooral van internationale bezoekers en media die “niet met de attractie zijn opgegroeid”.

De attractie gaat drie maanden dicht. In die periode worden niet alleen de Afrikaanse en Aziatische poppen aangepast, ook tientallen andere poppen hebben een opknapbeurt nodig.

Ik zelf ben ietwat gezet, ga ook maar klagen over Holle Bolle Gijs.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bevestigd: burger betaalt voor de dikke elektrische maar ook peperdure Tesla’s en Jaguars van vermogenden

Daar gaan we, Kinderpardon: uitgezet Armeens gezin wil terug naar Nederland want dit is zuur en oneerlijk