in , , ,

Eigen risisco naar 500 euro: Veel mensen straks volkomen zonder medische hulp

Wanneer je een gedeelte van de bevolking kwijt wilt raken omdat er teveel mensen op de wereld zijn dan maak je het onmogelijk dat mensen medische hulp krijgen, logisch. 

Dat doe je door arme mensen die ziek worden een boete te geven die zo hoog is dat ze die niet kunnen betalen en daardoor wegblijven uit de spreekkamer van een dokter.

De managers die in de scepter zwaaien en zich onze regering noemen, hebben helemaal niets te maken hebben met het welzijn van de bevolking, maar alles met het belang van hun opdrachtgevers.

We zijn een ziek land met steeds meer zieken en steeds meer medicijnen en dus rijzen de zorgkosten de pan uit en moet het eigen risico weer omhoog, helaas.

Dat erkende minister Schippers woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Dit jaar bedraagt het eigen risico 385 euro. Maar onlangs berekende het Centraal Planbureau (CPB) dat de zorgkosten de komende jaren weer de pan uit zullen rijzen als er niet wordt ingegrepen. En doordat de hoogte van het eigen risico daaraan gekoppeld is, stijgt die in dat geval dus mee.

Als het volgende kabinet de zorgkosten niet flink beteugelt, stijgt het eigen risico voor verzekerden de komende jaren naar bijna 500 euro.

In de prognose van het CPB kunnen de zorgkosten tussen 2017 en 2021 oplopen van 41 miljard naar 50 miljard euro.

Wij zullen het bericht even volledig maken voor Minister Schippers: Natuurlijk gaan de zorgkosten omhoog en niet zo zuinig ook en dat is ook de bedoeling.

De gezondheid van de Nederlandse bevolking is geen enkele overweging voor de managers in Den Haag. Wat van belang is, is dat er genoeg omzet wordt gegenereerd door de industrietak die gezondheidszorg heet. Aandeelhouders hebben niet voor niets geïnvesteerd en willen opbrengsten zien in de vorm van dividend.

Iets meer dan tien jaar geleden was alles anders. Toen hadden we een ziekenfonds en betaalde iedereen een premie afhankelijk van inkomen en interesseerde het een ziekenhuis geen biet hoeveel “omzet” ze draaiden. Ze hadden maar één belang en dat was ervoor zorgen dat mensen weer zo snel mogelijk zouden genezen.

Na de privatisering van de gezondheidszorg werd alles anders. Opeens moest er geld worden verdiend met de gezondheidszorg, want de aandeelhouders verwachten wel rendement.

Zo ontstaat na de opheffing van het ziekenfonds het fenomeen chronisch zieken in dit land. Het aantal van hen stijgt sneller dan de temperatuur in de Sahara na zonsopkomst.

Opeens zijn we een ziek land met meer dan eenderde van de bevolking die chronisch ziek is. Dat niet alleen, over enkele jaren zullen dat er naar verwachting vier op de tien zijn, bijna de helft.

Zo schreven wij in een artikel, twee jaar geleden:

We weten dat we in ons land te maken hebben met op dit moment 5,3 miljoen chronisch zieke mensen. Voor diegenen die hiervan hevig zijn geschrokken is er deze week nieuws naar buiten gekomen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en verwacht dat we over luttele jaren, in 2030, te kampen zullen hebben met 7 miljoen chronisch zieke mensen. Op het totale verwachte bevolkingsaantal rond die tijd zal dat 40 procent van de bevolking zijn.

Dat zijn volkomen waanzinnige percentages. Zo idioot dat er geen enkele manier is waarop zoveel mensen ziek kunnen zijn, behalve als ze ziek gemaakt worden.

Ziek gemaakt en ziek gehouden en daarnaast nog eens verder uitgekleed door een boete die ze krijgen opgelegd omdat ze chronisch ziek zijn.

Daarmee ontstaat nu de situatie dat arme mensen binnenkort helemaal niet meer naar een dokter gaan, want dat kost geld wat ze simpelweg niet hebben.

Dan hebben ze ook nog het lef om het filiaal van de farmaceutische in Den Haag het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te noemen.

Met volksgezondheid heeft het totaal niets te maken, met welzijn wel, maar dan van de aandeelhouders en het sport gedeelte bestaat waarschijnlijk uit de sport om zoveel mogelijk te verdienen over de rug van de bevolking.

Misschien wordt het tijd voor een referendum over de terugkeer van het oude vertrouwde ziekenfonds en je zult zien dat na de herinvoering hiervan het aantal chronisch zieken plots drastisch daalt.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frits
4 jaren geleden

Zieke vrouw deze Schippers -en handlanger van het grote geld.
Je maakt mensen expres ziek [zoals nu met verhoging tot €600,=] – dan heb je ook in de zorg een verdienmodel
.
Je kon ook niet anders verwachten van deze Jodin- of is ze een Moslima !! ??

Leen
Antwoord aan  Frits
4 jaren geleden

In ’40 -‘ 45 zijn ze een paar criminelen vergeten

4 jaren geleden

Er is maar 1 oplossing Edith Schippers en de andere criminelen aangeven en een klacht indienen wegens criminele activiteiten want het zijn grote criminelen .

H de Jong
4 jaren geleden

Er is één lachende derde : de groep ziektekostenverzekeraars, die van ieder individu het eigen risico niet hoeft te verzekeren, maar wel de premie laat stijgen met een percentage dat in de verste verte niet lijkt op een indexatie, die op dit moment ongeveer op nul staat. Laat deze verzekeraars de oude centendieven (commissarissen en onnodige overhead in de organisatie) maar opdoeken. Je zult zien dat ze ongeveer 10% goedkoper kunnen gaan aanbieden. (maar dat doen ze lekker niet, want de gedachte is : laat het klootjesvolk maar betalen)

S.
4 jaren geleden

Is een deel van de stijgende zorgkosten die we nu hebben juist niet te wijten aan de hoge eigen risico? Als mensen hun eigen risico niet kunnen betalen en hierdoor zorg laten liggen, dan lopen de kosten alleen maar op omdat ze hun gezondheid verwaarlozen. In het ziekenhuis hoorde ik bijvoorbeeld dat er het afgelopen jaar een enorme toename aan patiënten was op de spoedeisende hulp, omdat patiënten geen maagbeschermers meer slikken in combinatie met medicijnen waarbij ze dat wel nodig hebben. Gevolgen zijn dus dure operatie die uitgevoerd moeten worden terwijl het ook voorkomen had kunnen worden. Extra onnodige kosten en meer uitval op de werkvloer. Hierdoor komen er ook weer meer mensen in de ziektewet of de bijstand. Tel de kosten maar op!

Daarnaast zouden er heel veel zorgkosten bespaart kunnen worden als specialisten beter met elkaar samenwerken zodat onderzoeken niet onnodig vaak dubbel uitgevoerd moeten worden.

Nu besparen op de zorgkosten is het uitstellen van veel hogere kosten.

The resistance
Antwoord aan  S.
4 jaren geleden

Hallo Nederland, wakker worden ! Ik heb begrepen dat de zorgverzekeraars in de afgelopen twee jaar 6 tot 8 miljard euro winst hebben gemaakt. Dus, hoezo zorgkosten rijzen de pan uit, en hoezo eigen risico verhogen ? Mijns inziens zou het eigen risico en tevens de zorgpremie flink omlaag kunnen, en de geldwolven zullen met iets minder winst tevreden moeten zijn ! We worden allemaal flink in de maling genomen door dit tuig en hun handlangers in de regering !

mieke v oosterhout
4 jaren geleden

Wat zou het fijn zijn om het ziekenfonds weer terug te krijgen weet van mensen in mijn omgeving dat ze medicijnen dringend nodig hebben maar niet kunnen betalen, mijn huisarts informeert voorzichtig bij mij of ik de medicatie wel kan betalenWaar zijn ze meebezig in dit land alles voor de rijken en de armen ach laat die maar verrekken de regering geeft alleen maar om zichzelf

4 jaren geleden

Is niet normaal

4 jaren geleden

Je kom meer in de schulden

4 jaren geleden

Heb ik al hier door pppffffffff

Has
4 jaren geleden

.
Jammer dat de gaskamers vernietigd zijn

Freek
4 jaren geleden

De zorg is juist veel duurder geworden -door de gigantische hoeveelheid administratie.
.
De tijd die besteed wordt “aan de idiote controle”- gaat ten koste van de ZORG.
De tijd die aan controle wordt besteed is een uitvinding van dat gestoorde Takke Wijf Schippers. Dit achterdochtige Wijf deugt niet. Mja VVD = criminaliteit

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

40% van de ouderen komen niet meer rond

Europese Commissie sluit nu ook Open Source uit, kost ons weer geld