in , , , ,

Eigenlijk zou je geen belasting meer moeten betalen, in ieder geval minder!

Alexas_Fotos / Pixabay

Je werkt de hele maand en als je dan ziet wat je zelf mag houden van het door jou verdiende geld, dan schrik je.

Daarnaast zijn er mensen in ons land die heel veel verdienen zonder te werken of een stuiver belasting te betalen.

Je kunt zeggen wat je wilt over ons volk, maar niemand kan ontkennen dat we een stelletje goedgelovige sukkels zijn.

De vertelt ons dat we belasting moeten betalen omdat zij dit geld nodig hebben om alle uitgaven die overheden nu eenmaal doen te kunnen bekostigen.

Dat belasting diefstal is, is door ons beschreven in eerdere artikelen zoals hier en hier. 

Afgezien van het feit dat belasting diefstal is, is er nog een andere dwingende reden om geen belasting meer te betalen.

Die reden is dat de grootverdieners in dit land vaak mensen zijn die niet zelf het werk uitvoeren waar geld mee wordt verdiend, maar dit door anderen laten doen. Nadat die anderen dan een “salaris” hebben ontvangen, waarvan de overheid weer een groot deel in pikt, gaat de echte winst naar de mensen die niet zelf de arbeid hebben verricht waarmee deze winst is gemaakt. Zij worden ook wel aandeelhouders genoemd.

Jij, als degene die het werk doet waarmee de winst wordt behaald, betaalt je scheel aan belastingen, maar degenen die miljarden verdienen door de echte winst op te strijken betalen nul komma nul en dat in samenspel met de overheid.

Het mooiste voorbeeld dat we daarvan hebben is het bedrijf .

Ieder jaar opnieuw maakt dit bedrijf miljarden winst en ieder jaar opnieuw betalen ze daarover geen winstbelasting(vennootschapsbelasting). Dit komt omdat ze in het buitenland gemaakte verliezen in ons land mogen verrekenen.

Deze krankzinnige regel is tot stand gekomen dankzij een heel gewillige overheid:

Beide ontwijkingsroutes zijn legaal, en zijn zelfs bewust in stand gehouden om Nederlandse bedrijven te steunen. Het verrekenen van buitenlandse verliezen is al mogelijk sinds de invoering van de op de vennootschapsbelasting in 1969. Bedrijven kunnen dankzij een bepaling in die wet zo veel belasting ontwijken, dat Tweede Kamerleden eind jaren tachtig spreken van een ‘nationaal vergiet’ en een ‘permanente overheidssubsidie’. Zij vinden het inconsequent dat buitenlandse winsten niet in Nederland worden belast, terwijl buitenlandse verliezen wel van de Nederlandse belasting mogen worden afgetrokken. De Kamerleden eisen afschaffing, maar het kabinet weigert dit en voert in 1989 enkel wat aanpassingen door, omdat de regeling van groot belang zou zijn voor het Nederlandse bedrijfs¬leven dat in het buitenland actief is. 

Naast de winstbelasting moet Shell ook dividendbelasting betalen, omdat het hun medewerker Mark Rutte niet gelukt is om die afgeschaft te krijgen.

Dus, dan je bij jezelf: Misschien betalen ze dan geen winstbelasting, maar dan toch zeker wel dividendbelasting?

En dan val je van je stoel als je het volgende leest: 

Olieconcern Shell heeft in 2018 naar schatting 890 miljoen aan dividendbelasting bespaard, dankzij een oude afspraak met de Belastingdienst. Dat heeft de Stichting onderzoek multinationale ondernemingen (Somo) berekend op basis van het vorig jaar door Shell uitgekeerde dividend.

De deal met de Belastingdienst heeft het olieconcern de afgelopen jaren in totaal ongeveer 8 miljard euro aan besparingen opgeleverd, stelt Somo.

De afspraak tussen Shell en de Belastingdienst stamt uit 2004, toen Koninklijke Olie uit Nederland en het Britse Shell Transport and Trading fuseerden tot het huidige Shell. De Belastingdienst stond destijds toe dat Shell aan de voormalige Britse aandeelhouders dividend zou uitkeren via een trust in Jersey, dat te boek staat als belastingparadijs, om zo de Nederlandse dividendbelasting te ontwijken.

En nu blijkt dat er helemaal geen einddatum staat in de overeenkomst met de zeer gewillige belastingdienst, waardoor deze regeling in principe eeuwig doorloopt.

Als Shell de komende jaren evenveel dividend blijft uitkeren als in 2018, dan zou de Nederlandse schatkist de komende tien jaar nog eens zo’n 5,8 miljard euro mislopen, becijfert Somo. En als het dividend net zo snel blijft stijgen als de afgelopen jaren, dan lopen die gemiste belastinginkomsten de komende tien jaar op tot 14,8 miljard euro. 

Degene die van dit alles profiteren zijn uiteraard de aandeelhouders van Shell. En dan komt natuurlijk ook weer de niet zo koninklijke familie in beeld.

En dan….. weer een fraai stukje volksverlakkerij:

 

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De na-oorlogse oorlogsmisdaden van de Nederlandse regering: De ”Drie van Breda”

Zwangere vrouw van meesterbrein Sri Lanka blies zichzelf en haar 3 kinderen op tijdens politiebezoek