in , , ,

Einde sociale zekerheid Nederland in zicht: EU wil gemeenschappelijke schulden en uitkeringen

EU-leiders, inclusief Jeroen Dijsselbloem, zijn het eens: Meer macht naar Brussel – EU-top in juni luidt volgende stap in naar federaal

Jean-Claude Juncker and Jeroen Dijsselbloem
Juncker en Dijsselbloem verschillen enkel van mening over het tempo waarin een federaal Europa moet worden gerealiseerd.

Zoals we altijd al hebben schreven wil de Europese Unie de crisis aangrijpen om nog verder te integreren. De hoogste bazen van de EU, inclusief Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem, hebben naar aanleiding van de crisis rond Griekenland de koppen bij elkaar gestoken om het beleid voor de nabije toekomst uit te stippelen. Hoewel er nog meningsverschillen zijn, is men het eens over het einddoel: meer integratie, meer macht naar Brussel en gemeenschappelijke schulden en uitkeringen. Dat betekent vrijwel zeker dat het hoge niveau van de sociale zekerheid in permanent zal worden verlaagd om dat van de Zuid Europese schuldenlanden in stand te houden.

EU-leiders zijn het eens: Meer macht naar Brussel

Afgelopen woensdag vond er in Brussel een vergadering plaats met hooggeplaatste EU-ambtenaren en economische adviseurs van diverse Europese regeringen en instellingen. Onderwerp van gesprek: een rapport van EU-Commissiepresident Jean- Juncker, ECB-president Mario Draghi, EU-Raadspresident Donald Tusk en Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem, met daarin een voorgestelde agenda om de crisis rond Griekenland te gebruiken voor verdere integratie. Kortgezegd: hoe de nationale parlementen nog meer macht naar Brussel moeten gaan overdragen.

Dat moet gaan gebeuren door middel van het vergemeenschappelijken van de staatsschulden door uiteindelijk de invoering van Eurobonds, door structurele hervormingen, harmonisering van financieel beleid en conjunctuur afhankelijke gemeenschappelijke (WW-)uitkeringen.

Betalen voor Franse uitkeringen

Van dat laatste is vooral een voorstander. De torenhoge Franse uitkeringen zijn mede door de record werkeloosheid onbetaalbaar geworden, maar geen politicus in Parijs durft hier echt het mes in te zetten. Door gemeenschappelijke uitkeringen in te voeren die afhankelijk worden gemaakt van de economische situatie, zullen landen waarin het beter gaat automatisch moeten gaan betalen voor de Fransen, reden waarom en Nederland niet staan te springen om hier in mee te gaan.

EU-Commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici is hier echter een groot voorstander van. Niet zo vreemd, want hij was van 2012 tot 2014 minister van het gelijknamige Franse ministerie en lid van de linkse rampregeringen van premier Jean-Marc Ayrault.

Federaal Europa komt eraan

De hoogste leiders van de EU verschillen wel van mening wanneer deze drastische stappen, die een einde zullen maken aan de laatste restjes soevereiniteit van de lidstaten, moeten worden genomen. Draghi en Juncker willen zo snel mogelijk naar een federaal Europa toe –een standpunt waar ze in Nederland vooral bijval vinden van -, terwijl Tusk en Dijsselbloem willen wachten met gemeenschappelijke schulden totdat de Griekse crisis is opgelost en de Europese weer aantrekt.

Juncker wil meer dan zijn voorganger Van Rompuy vaart maken met het overdragen van nog meer macht en bevoegdheden van de nationale regeringen naar Brussel. Tijdens de laatst top in Brussel liet hij een rapport uitdelen waarin hij zijn plannen ontvouwde voor een gemeenschappelijk economisch, financieel en belastingtechnisch beleid. Het gelijkmatig verdelen van de schulden en lasten over alle lidstaten, ongeacht wie deze schulden heeft gemaakt, noemde hij ‘solidariteit’.

De volgende fase in dit reeds gestarte proces vindt in de eerste helft van april plaats, als verdere economische integratie op het programma staat. Op de EU-top in juni moet er een gemeenschappelijk standpunt op papier staan dat door de regeringsleiders enkel hoeft te worden aangenomen. De volgende stap naar de verwezenlijking van de grote droom van Brussel (en in eigen land D66), een federaal Europa waarin nationale democratie en soevereiniteit compleet zijn uitgehold, is dan een feit.

Vergeet vooral het TTIP niet

Lees verder via xandernieuws.punt.nl

Photo by The World Wants a Real Deal


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hedy koot
4 jaren geleden

word toch tijd dat we gaan staken eerst kregen we asielzoekers door onze strot geduwd en nu dit weer eerst de grieken nu de fransen ze mogen wel wat aan onze aow doen niet gegoeg om fijn te leven en net niet te veel om dood te gaan

runlevel0
Antwoord aan  hedy koot
4 jaren geleden

Staken? Heb je überhaupt werk?
Ik denk niet dat mensen te sterk onder de indruk zouden zijn van een staking van trailerpark tokkies.

Jack
4 jaren geleden

Die juncker is toch die man die het franse wijnoverschot probeert op te lossen door het voor de middag allemaal op te drinken?

harry
4 jaren geleden

We gaan de zelfde kant op als in Amerika …armoede, leven en wonen op straat
Het Nederlandsevolk wordt verkocht.

Rene
4 jaren geleden

Welke organisatie kan / moet voorop lopen om ons burgers te informeren en klaar te stomen voor de strijd tegen dit besluit! Individueel staan we machteloos, dus moeten we samenwerken. Dat is de enige manier om de opstand te doen laten slagen!

Michel
Antwoord aan  Rene
4 jaren geleden

Wij!

(Met zijn allen) ik wil graag iets bijdragen om de stem van het volk te laten horen!

En dan niet een te simpel ja of nee referendum, waar je geen nuances rmee kan aangevent, maar een Soort “opiniepeilng”
Waar elk mens kan stemmen, gewoon via internet.

Als we massaal mee zouden doen, dan worden we vanzelf een factor om rekening mee te houden.

( net zoals bijv bij de plofkip, we willen hem niet, en dat laten we steeds duidelijker merken, Gewoon door druk te geven met onze bestedingen en opinie.

We beseffen het niet, maar wij hebben de macht al!
De techniek is er (internet), de onteverden heid is er, nu alleen nogeen vonk en veel inzet.

We moeten een soort platform maken zodat iedereen zijn stem kan laten gelden over allerlei onderwerpen die mensen bezig houden,
Totaal onafhankelijk, vreedzaam en zonder bijbedoelingen
(crowdfunding zal wel nodig zijn)

Andre
Antwoord aan  Michel
3 jaren geleden

Er komt een rechts facebook aan waar een crowdfund platform aan komt te hangen voor demonstraties en acties

zonnigbrazil
Antwoord aan  Andre
2 jaren geleden

er komt niks aan maar er verdwijnt en dat is alle plaatsingen, waar dan ook, worden aan banden gelegd op 21 juni a.s. Is al rond en een aantal organisaties zoals Facebook hoeven alleen nog maar op de knop te drukken en er komt niks meer door.

muijlwijk
Antwoord aan  Rene
4 jaren geleden

er is er maar 1 die dit kan stoppen en dat is GEERT WILDERS want hij verwoordt wat wij denken en dan krijgt hij uit het parlement en regering de ZWARTEPIET toegespeeld en wordt in verkapte vorm rassist en fascist genoemd maar wat hij zegt klopt hoe kun je nu hier de uitkeringen gaan verlagen om de franse uitkeringen te verhogen logisch dat de fransen daar wel oren naar hebben hoeven ze niets meer aan hun torenhoge staasschuld meer tew doen want de pays-bais betaald wel die doen toch braaf wat brussel wil
richard

Kwiebus
4 jaren geleden

Eindelijk eens iets gaan doen aan die torenhoge uitkeringen voor die nederlandse nietsnutten. Alle uitkeringen halveren; moet je eens zien hoe snel die lanterfanters weer aan het werk gaan. KB tot max 3 kinderen en enkel en alleen als ze in nederland wonen.

Robert
Antwoord aan  Kwiebus
4 jaren geleden

Wel een goede reactie schrijven kwiebus. Heel veel mensen willen werken, maar er is geen werk. We moeten gewoon terug naar de vut en/of 65 jaar. Daarnaast alle golddiggers terug naar hun eigen land. We hebben +/- 650000 werkelozen en +/- 800000 oostblokkers hier werken, en dat alleen omdat nederland zo goed betaald. Maar ga niet alle werklozen de schuld geven en straffen.

roel
Antwoord aan  Kwiebus
4 jaren geleden

kwiebus is het spoor ook bijster zo te lezen het is veel beter om de eu te verlaten dan hebben wij nl hier niets mee van doen

Antwoord aan  Kwiebus
3 jaren geleden

Of ze staan aan je voordeur om je huis leeg te halen of je onderweg te beroven. En alle salarissen zullen dan ook dalen, veel succes met je hypotheek.

lisn
4 jaren geleden

Wel een rare Kwibus.

Janneke
4 jaren geleden

Nederland in de verkoop. Anderen beslissen en ons spaargeld, lees pensioenen, worden daarna herverdeeld onder alle inwoners van Europa. Ik begin de Britten die uit de EU willen wel te snappen.

Annemarie
4 jaren geleden

Kwiebus we moeten ons realiseren dat er niet voor iedereen werk is. En jij en je partner hebben vast en zeker een baan. Als er in Nederland in ieder gezin maar 1 persoon zou werken zouden er veel minder uitkeringen nodig zijn…

MJose
4 jaren geleden

Fijn dit vooral voor al die 100% afgekeurden die na tig jaar betalen sinds Rutte afgekeurd in bijstand zij gedumpt en al ondervoed zijn door hoge zorgkosten (zelf afgekeurd bijstand ondervoed EN moeder v kind met uitstroom wajong en dagbesteding (ook wegbezuinigd dus). Ach ja Nederlanders aan onderkant gooi maar in de goot

4 jaren geleden

Ze willen dus oorlog met de bevolking, nou dat kan hoor.

Wally de Stoker
4 jaren geleden

Nexit is het enig is de enige mogelijkheid om van die idioten af te komen .
Pensioen gelden zullen ook door brussel opgeeist worden door die maffia

Frans
4 jaren geleden

Ik ben het er helemaal mee eens van onze zuurverdiende pensioengelden moeten ze afblijven, Nexit is de enige manier, maar hoe krijg je die zakkenvullers in de 2e kamer en die mongool van Klijnsma daar weg, die zit alles voor een appel en een ei aan dat brussel te verkopen….Die 10 miljard die het ons gaat kosten volgens de berekeningen verdienen we daarna gauw genoeg terug als we geen contributie meer aan Brussel hoeven te betalen en niet meer hoeven bij te dragen aan de schuldenlast van Griekenland. Dat alleen al scheelt miljarden per jaar. En als we niet opletten gaan wij met 70 jaar met pensioen terwijl ze in Griekenland en omstreken nog steeds met 57 jaar gaan.

Maurits Kostelijk
4 jaren geleden

we gaan met z’n allen (Nederlanders) naar de ratsmodee
op een enkele Haagse dief na

3 jaren geleden

Ik ben bereidt de wapens op te nemen, zoals het handboek soldaat voorschrijft als een buitenlandse macht het land over wil nemen.

Ben Wakker
3 jaren geleden

Hoog tijd dat de burgers hun regeringen ter verantwoording roepen op aanklacht van hoogverraad. Burgers worden onwetend gehouden welke belangrijke besluiten worden genomen waarbij bevoegdheden naar niet democratisch Brussel worden verschoven.
Voorzover mensen het nog niet door hebben: het doel is om de landen van binnenuit te verwoesten en in grote problemen te brengen zodat een NWO de macht kan grijpen.
Wordt wakker en protesteer bij de overheid tegen deze plannen.

Zie ook onderstaande link over de vorming van de EU en wie er achter zaten:
http://www.globalresearch.ca/electronic-money-under-the-one-world-order-owo-are-we-on-the-verge-of-becoming-western-money-slaves-solutions-resistance-economy-de-dollarization-and-de-globalization/5600200

Ben Wakker
3 jaren geleden
Ben Wakker
3 jaren geleden

De hoogste tijd voor een uitgebreide enquete onder de Nederlandse bevolking over diverse belangrijke zaken die in Nederland en de EU spelen. De regering heeft twee belangrijke referenda naast zich neergelegd en gaat maar door met pro EU beleid. Politici geven geen duidelijk antwoord en verschuilen zich achter stom lachen of liegen ronduit; dat kan niet langer zo doorgaan.

rika
3 jaren geleden

dank zij de asielzoekers en degene die ze binnenhalen, gaat Nederland naar de verdommenis, om over de verkrachtingen van die verrotte buitenlanders maar te zwijgen. Nexit is nodig.
politieke misdadigers weg en
Wilders aan de top!!

MacEd
3 jaren geleden

Er zal toch wel eerst een referendum plaats vinden mag ik hopen. Zodat het volk ook zijn zegje mag doen. Ik neem aan dat het volk vol overtuiging 99,9 tegen gaat stemmen. Of is het zo dat we als volk helemaal geen stem meer hebben. Democratie op zijn allersmalst.

Ben Wakker
3 jaren geleden

En dat maakt dit kabinet even uit?
Steeds meer burgers willen de EU niet en dit groepje in Brussel denkt dat zij gewoon hun eigen gang kunnen gaan. dat gaat niet gebeuren. In een referendum heb ik geen vertrouwen meer gezien de vorige referenda. Dus op naar het Binnenhof !!! Is het niet goedschiks dan kwaadschiks!!!!

Fred Doe
1 jaar geleden

Jullie faciliteren dit allemaal zelf, domme slaven…

Steeds een stapje verder: Amersfoort wil goedkope stagiairs/studenten inzetten als beveiliger/BOA

Daar gaan we weer: Het jobcenter, ditmaal gaan we Pitchen. Toestanden in de bijstand, deel 4