in , , ,

Eindelijk is er kritiek op mysterieuze en informele regering, de Eurogroep

De  is nog altijd niet goed af te rekenen terwijl de beslissingen van deze ,,informele regering van de eurozone’’ de levens van miljoenen mensen beïnvloeden.

De manier waarop het overleg is opgezet maakt goede controle onmogelijk.

De ministers van Financiën van de negentien eurolanden moeten wel rekenschap afleggen in hun nationale parlementen, maar deze vorm van toezicht schiet ernstig tekort.

Anticorruptiewaakhond Transparency International (TI) schrijft dat in het rapport ‘Vanishing Act’. De ,,mysterieuze’’ zou een officiële EU-instantie moeten worden, evenals het permanente noodfonds ESM dat onder controle staat van de groep.

Een nationale minister die de groep parttime voorzit zou ,,onvermijdelijk’’ leiden tot belangenconflicten.

De kan nationale begrotingen verwerpen, boetes opleggen, economisch beleid voorschrijven en voorwaarden stellen voor steun aan landen in , zoals gebeurde bij Griekenland en andere landen.

De ministers vinden het volgens TI wel prettig zich achter ‘Brussel’ te kunnen verschuilen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU=landverraad
Gast
2 jaren geleden

Maar het ergste wordt niet genoemd en dat is dat de EU volledig niet democratisch te werk gaat en volledig gestuurd wordt banken en multinationals.
Brussel werkt als een sluipmoordenaar toe door op slinkse wijze meer en meer bevoegdheden naar zich toe te halen (zoals een EU leger) totdat en de politieke communistische EU unie onder fascistisch leiderschap een feit is …..
De gemeenschappelijke euro was voor banken en multinationals een godgeschenk maar die prijs wordt betaald door de burgers. Geen wonder dat de burgers met de dag meer ontevreden worden.
Dat lokale politici hun mond dichthouden en doen alsof ze achterlijk zijn en zich verschuilen achter Brussel is op de keper beschouwd niets minder dan landverraad. Ja Rutte: LANDVERRAAD !!!

Sjoemeldividendbelastingpremier Rutte ruikt WOB-verzoek, verwijderd snel het beruchte ‘sms’je van Polman’

Na Nederlandse Nieuwscheckers nu ook Amerikaanse factcheckers die de samenwerking met Facebook stoppen