in , ,

Eindelijk! Kabinet: eind aan torenhoge dwangsommen voor asielzoekers

geralt / Pixabay

Aan de torenhoge dwangsommen die in Nederland aan worden uitgekeerd voor te trage asielprocedures, komt alsnog een einde. Het zet er eindelijk een streep doorheen.

De ministerraad heeft donderdag met dat voorstel ingestemd.

Eerst komt er een noodwet om de kostenpost in tijden van de coronacrisis zo snel mogelijk kwijt te raken, daarna een wetsvoorstel waarmee er definitief een einde moet worden gemaakt aan de regeling.

De 14.000 claims die nog op de plank liggen moeten nog dit jaar worden afgehandeld door de - en Naturalisatiedienst (IND).

De gratis rechtsbijstand voor asielzoekers bij de eerste asielaanvraag blijft gehandhaafd, is de deal.

Het kabinet wilde daar eerder nog vanaf. Officieel luidt de verklaring dat die rechtsbijstand juist in deze moeilijke crisistijd nodig is.

Achter de schermen valt echter te horen dat het vooral wisselgeld is voor coalitiepartijen D66 en ChristenUnie, die moeite hebben met het schrappen van dwangsommen.

Ze staan daarmee lijnrecht tegenover de andere coalitiepartijen en CDA. Het voorstel klapte vorige week zelfs nog in de ministerraad, melden ……

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
scherpschutter1943
1 jaar geleden

Ik vind het schande dat zuurverdiende belastingcenten worden weggesmeten aan buitenlandse gelukszoekers die als een horde sprinkhanen bezig zijn europa kaal te vreten. Stop met dat misdadige gedrag, vanuit zowel brussel als uit den haag. Koop voor dat geld liever wapens waarmee de nl.bevolking zich kan verweren tegen de invaders. Maar voor dat idee zijn ze niet te porren. Minister kaag die wel geld geeft aan de palestijnen die er wel wapens voor kopen en de zakken van het palestijnse bestuur spekken. Misschien krijgt kaag daar ook nog commissie van. Zou me niet verbazen.

Wilma
1 jaar geleden

Er veranderd dus nog geen donder. Het wetsvoorstel voor de dwangsommen komt pas eind dit jaar en ze blijven gratis rechtsbijstand krijgen, terwijl de eigen bevolking geen donder meer krijgt. Verkiezingspropaganda, want ze weten dat ze in dit land uitgescheten zijn met hun list en bedrog.

Uw data te grabbel gegooid wegens Corona: Samenvatting medisch dossiers vrijgegeven

Rutte benadrukt nog maar eens: oude leven na 28 april niet terug!