in , ,

Eindelijk! Kabinet: eind aan torenhoge dwangsommen voor asielzoekers

geralt / Pixabay

Aan de torenhoge dwangsommen die in Nederland aan worden uitgekeerd voor te trage asielprocedures, komt alsnog een einde. Het kabinet zet er eindelijk een streep doorheen.

De ministerraad heeft donderdag met dat voorstel ingestemd.

Eerst komt er een noodwet om de kostenpost in tijden van de coronacrisis zo snel mogelijk kwijt te raken, daarna een wetsvoorstel waarmee er definitief een einde moet worden gemaakt aan de regeling.

De 14.000 claims die nog op de plank liggen moeten nog dit jaar worden afgehandeld door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

De gratis rechtsbijstand voor asielzoekers bij de eerste asielaanvraag blijft gehandhaafd, is de deal.

Het kabinet wilde daar eerder nog vanaf. Officieel luidt de verklaring dat die rechtsbijstand juist in deze moeilijke crisistijd nodig is.

Achter de schermen valt echter te horen dat het vooral wisselgeld is voor coalitiepartijen en ChristenUnie, die moeite hebben met het schrappen van dwangsommen.

Ze staan daarmee lijnrecht tegenover de andere coalitiepartijen en CDA. Het voorstel klapte vorige week zelfs nog in de ministerraad, melden ……

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uw data te grabbel gegooid wegens Corona: Samenvatting medisch dossiers vrijgegeven

Rutte benadrukt nog maar eens: oude leven na 28 april niet terug!