in , , , , ,

Eindhoven zet streep door grondrechten: demonstratie PEGIDA opnieuw verboden

geralt / Pixabay

Gisterenavond liet Edwin Wagensveld, de voorman van de patriottische beweging PEGIDA, via zijn Twitteraccount weten dat een nieuwe aanvraag voor een demonstratie in Eindhoven wederom door de Eindhovense burgemeester John Jorritsma is afgekeurd.

De burgemeester neemt het ook nu weer op voor de gewelddadige moslimjeugd en de salafistische moskee en gooit het erop dat hij geen enkele garantie kan geven dat er geen ernstige wanordelijkheden zullen plaatsvinden.

De burgemeester heeft dat maandagavond laat aan PEGIDA laten weten, dat de demonstratie van de organisatie in Eindhoven opnieuw verboden is.

Jorritsma zegt dat hij niet kan garanderen dat ondanks massale inzet van die avond wanorde en ernstige ongeregeldheden kunnen worden voorkomen. Daarnaast betreurt Jorritsma ook dat dit plaatsvindt gedurende het en dat dit volgens hem leidt tot ‘onbegrip en weerstand' onder de islamaanhangers.

Zo bekijkt en benoemt een burgemeester van Eindhoven aldus het extreme geweld dat moslimjeugd tegen politieagenten bij de laatste demonstratie gebruikte. Onze verdedigers van de rechtstaat uitschelden, bekogelen met stenen en bespuwen noemt men in Eindhoven ‘onbegrip en weerstand'.

Het is daarnaast helder dat deze burgemeester het recht om te demonstreren, dat wat in een grondrecht is, voor zijn eigen stad naast zich neer legt.

PEGIDA laat via woordvoerder Wagensveld weten ook deze argumentatie om de demonstratie niet toe te staan als een smoes opvat. De organisatie laat zich echter niet stoppen en heeft na tweemaal te zijn geweigerd, nu voor 8 juni 2019 een nieuwe demonstratie aangevraagd.

https://twitter.com/WAGENSVELD1568/status/1135656681847840768

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

Je kunt van alles vinden van Pegida, maar rechten zijn rechten!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De economische tijdgeest weet iets wat wij niet weten

Elektronische medische dossiers: 12 miljoen patiëntendossiers gehackt