in , ,

Elektrische auto: 697.612 km om daadwerkelijk groener dan benzineauto te worden!

Painter06 / Pixabay

Het onderzoek van het Auto Mobile-magazine van de RTBF maakt deel uit van een simpele vraag: “Hoeveel kilometer moet ik reizen met een elektrische auto om groener te worden dan een benzineauto?”

De vraag is urgent wanneer we bijvoorbeeld leren dat 50% van het assortiment van PSA Group (Peugeot-Citroën) volgend jaar elektrisch en hybride zal zijn, en 100% in 2025 !!

Productie en catastrofale productie!

De die we vandaag verbruiken is nog niet groen! Het is een Europese mix van energiecentrales (kolen, gas, nucleair) en zonne- en windenergie. De vervaardiging van batterijen is nog zorgwekkender: de winning van kobalt in de mijnen (zeer vervuilend) in de Republiek Congo door Chinese exploitanten die het milieu en de mensenrechten niet erg respecteren (gebruik van kinderen).

Om een ​​batterij te maken, is ook lithium nodig uit het zout dat wordt geëxtraheerd uit de verdamping van water.

De extractie-activiteit is zeer productief in de Andes Cordillera en zijn witte zoutwoestijnen, waar we al milieuproblemen van het drogen betreuren. Aluminium is minder problematisch om te vinden. Nikkel kan een oplossing zijn voor de toekomst om kobalt te vervangen.

Wetenschappelijke berekening

Verveeld met artikelen en onvolledige toespraken over dit onderwerp, vroeg het tijdschrift Auto Mobile professor Ernst om een ​​wetenschappelijke berekening. Energie-specialist aan de Universiteit van Luik, Professor Damien Ernst gebaseerd op de wetenschappelijke literatuur om de energie kosten van een batterij (18.696 kg CO2) te berekenen.

De demonstratie is dan gebaseerd op het Europese gemiddelde van de CO2-emissies per geproduceerde kWh, vermenigvuldigd met 100 km: 11 kg CO2 / 100 km voor een elektrische, en 13,68 kg CO2 / 100 KM voor een benzine.

Rekening houdend met het differentieel (2,68), maar ook de energie kosten van het vervaardigen van een batterij, Professor Ernst krijgt om die verbazingwekkende cijfer van 697 612 KM om te gaan met een elektrische auto het begint om meer groen worden dat een aangedreven auto.

De berekening was ook gebaseerd op een hypothese van het verbruik van het voertuig: 20 kWh / 100 KM elektrisch (wat nogal optimistisch is omdat we tijdens onze tests Auto Mobile nogal boven de 30 kWh waren) en 6 liter benzine / 100 KM (ook optimistisch voor een equivalent model, waarbij het gemiddelde vaker stijgt tot 8 liter / 100 KM).

Het gemiddelde zal (moet) dalen!

Als we voeren dit cijfer 697.612 KM in een stad van 24 kWh, gezien het nog steeds verbruikt minder dan 20kWh / 100km, kon de balans worden bereikt tussen de 150.000 km en 200.000 KM … zelfs als 30-40.000 KM en alleen als 100% hernieuwbaar is!

Dit is nog niet het geval, maar veel wetenschappelijke geesten (en hopelijk politici) werken eraan.

Lees verder bij de bron: rtbf.be


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Houd Moed
Gast
2 jaren geleden

Een electrische auto wordt pas leuk als de electriciteit met niet met fossiele brandstof en ook niet met wind en zonne energie wordt gevoed. Ik denk dan aan Thorium LFTR, Free energy systemen of met koude kern fusie. Deze systemen zijn al heel lang bekend maar de elite (waaronder Rotschild) ziet kans om deze systemen ver weg te houden van de markt omdat zij de olievelden bezitten en omdat ze nooit verzadigd zijn van meer macht en meer geld.
Zoek op internet en begrijp dan dat er technisch gezien geen enkel probleem is naar die technieken over te stappen waardoor energie vrijwel gratis wordt. Het is de criminele top die de burgers als slaven behandelt. Wordt wakker.

Zo kennen we Rutte weer: zegt nee maar doet ja voor EU-job: ‘Sprak vandaag met Juncker, volgende week ontbijt met Tusk’

Stijging Nederlandse consumentenprijzen flink hoger dan Europees gemiddelde