in , , , ,

Elitegedrag: Belgische prins hielp rijken miljoenen euro’s te verbergen

PiotrAlbanowicz / Pixabay

Allerlei vermogende Belgen hebben jarenlang tientallen miljoenen 's zwart verborgen kunnen houden voor de Belgische . Een Hoge adel, bedrijfsleider, allemaal werden ze geholpen via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ.

De Belgische krant De Tijd onderzocht een maand lang ruim 3.100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten.

De gelekte bestanden leggen bloot hoe zeker vijftig Belgen bij de 60-jarige prins terecht konden met schimmige bedragen tot wel 13 miljoen euro per persoon.

Via het netwerk van de prins belandden de miljoenen van de Belgen op geheime bankrekeningen in schuiloorden als de , de Bahama's en Puerto Rico op naam van spook vennootschappen.

Dankzij de prins konden zijn klanten in genieten van hun verborgen fortuin, onder meer via geheime afspraken met geldkoeriers in Brussel en Genève. Sommige Belgische klanten kregen ook ‘anonieme creditcards' die niet aan hen te linken…

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Word jij gechipt? Duizenden zijn al voor je geweest, het doel van de VN met wereldwijde database in Genève

Wie aan het “blauwe doek” van de EU komt, riskeert gevangenisstraf