in , , , ,

Elitegedrag: Belgische prins hielp rijken miljoenen euro’s te verbergen

PiotrAlbanowicz / Pixabay

Allerlei vermogende Belgen hebben jarenlang tientallen miljoenen euro’s zwart geld verborgen kunnen houden voor de Belgische belastingdienst. Een Hoge adel, bedrijfsleider, allemaal werden ze geholpen via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ.

De Belgische krant De Tijd onderzocht een maand lang ruim 3.100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten.

De gelekte bestanden leggen bloot hoe zeker vijftig Belgen bij de 60-jarige prins terecht konden met schimmige bedragen tot wel 13 miljoen euro per persoon.

Via het netwerk van de prins belandden de miljoenen van de Belgen op geheime bankrekeningen in schuiloorden als de Verenigde Arabische Emiraten, de Bahama’s en Puerto Rico op naam van spook vennootschappen.

Dankzij de prins konden zijn klanten in België genieten van hun verborgen fortuin, onder meer via geheime afspraken met geldkoeriers in Brussel en Genève. Sommige Belgische klanten kregen ook ‘anonieme creditcards’ die niet aan hen te linken…

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De Top is Verrot
1 jaar geleden

De burgers denken nu misschien dat nu even gaat worden afgerekend met dit soort corruptie? Ik vrees van niet: zelfde als bij Dutroux destijds. De schaal van corruptie met name aan de top is vele malen groter dan wat wij nu toevallig zien. Niets meer dan een klein brandje.
De maatjes van diegenen die nu zijn betrapt zullen wel even helpen en over een maand hoor je hier niemand meer over. Garandeer ik je !!!!
Maar dat gebeurt in Belgie maar toch niet in NL ? Weer mis: de corruptie in NL is minstens zo groot als in Belgie zo niet nog veel groter.
En wie zou deze mensen moeten oppakken? Justitie zit immers zelf in het complot ….
De top is zo rot als rot maar kan zijn.

Word jij gechipt? Duizenden zijn al voor je geweest, het doel van de VN met wereldwijde database in Genève

Wie aan het “blauwe doek” van de EU komt, riskeert gevangenisstraf