in , , ,

Elke crisis/gebeurtenis minder privacy: Duitse minister: passagiersgegevens uitwisselen na tragedie met Germanwings

De Duitse regering wil verbeterde veiligheidsregels invoeren, naar aanleiding van de vliegramp met het toestel van Germanwings. Zo is er gesproken over een mogelijke wijziging van het deurmechanisme voor toegang tot de cockpit en het verzamelen en uitwisselen van passagierslijsten tussen landen.

Volgens minister Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken is het zaak dat passagierslijsten worden uitgewisseld. Zo was na het ongeval niet meteen duidelijk wie er in het vliegtuig had gezeten, omdat er in het Schengengebiedi geen systeem is die de passagiersinformatie controleert en deelt. ,,Als een passagier zijn ticket afstaat aan iemand anders, wordt alleen de naam van de eerste passagier opgeslagen. Dat brengt een enorm veiligheidsprobleem met zich mee”, aldus De Maizière. Hij wil ook dat gegevens worden gedeeld met niet--landen, zodat ‘onruststokers’ uit het vliegtuig kunnen worden geweerd en terreuraanslagen kunnen worden voorkomen.

Het Duitse ministerie van Transport zei woensdag nog dat het vooralsnog de veiligheidsregels voor de luchtvaart niet zal aanpassen.

Lees verder via PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik zou zeggen bloggers opgelet: Bij vermoeden terrorisme kan bank de relatie beëindigen

Best wel cool, WWIII plattegrond uit 1972