in , , ,

Elke dag weer Bullshit-nieuws voorgeschoteld krijgen op onze kosten

NOS

Als een paar schoenen overboord spoelt, komt de linkerschoen aan op Ameland, en de andere op Vlieland, volgens de nieuwslezeres, die dat met een strak gezicht verkondigde.

Dat ‘Triviant-weetje’ is het product van ‘wetenschappelijk’ onderzoek, liet ze ons weten, zonder in lachen uit te barsten. En niet alleen dat, maar er worden op dit moment nieuwe ‘onderzoeken’ opgetuigd in dezelfde sfeer, om te profiteren van de verloren lading van een containerschip. Op onze kosten.

Dus eerst moet je een VWO-studie hebben afgerond, en vervolgens vijf jaar of langer ‘blokken’ op de universiteit of ‘Hogeschool’, en dan beland je in een goed betaalde ‘baan’, waarvoor het geld wordt opgehoest door mensen die met een ‘Nul-Uren’-schnabbel moeten zien rond te komen. En aan het eind van je ‘onderzoek’ produceer je een lijvig ‘rapport’ waarin staat hoe groot de kans is dat een bepaalde ‘knuffel’ op Texel, of Rottum aanspoelt.

Was wel nuttig geweest voor die ‘onderzoekers’ die voor de kust van Australië, eveneens op kosten van de belastingbetaler, zochten naar resten van vlucht MH-370, die vervolgens aanspoelden op La Reunion en de oostkust van Afrika. Wat volgens de eerder gepubliceerde kaarten waarop de zeestromen en windpatronen stonden afgebeeld, compleet met predicties over de lokatie van resten na verloop van tijd, Godsonmogelijk was.

Maar niemand die dan op de gedachte komt dat dat toestel wellicht niet is neergestort voor de kust van Australië, maar eerder in de buurt van Diego Garcia, de belangrijkste Amerikaans/Britse basis in de Indische Oceaan. Wat ook beter aansluit op het verhaal dat de gezagvoerder een ‘geradicaliseerde Moslim’ zou zijn geweest, die op een vluchtnabootser bij hem thuis oefende met naderingen op een eiland in de Indische Oceaan, waarvan de naam nooit werd vrijgegeven. Maar dat soort onderzoek is ‘No-Go’, en bij ‘Triviant’ hebben ze er niks aan.

De concurrerende ‘Nieuws’-uitzending had een ‘item’ over politieagenten op jacht naar een eekhoorn, compleet met beeld. Het diertje wilde naar binnen, maar de agenten wisten dat te voorkomen. En elders in de wereld hadden zich veel gieren verzameld in de buurt van een MacDonalds, omdat katten de gedumpte voedselresten daar naartoe sleepten, het vlees opaten, maar de broodjes en het zuur lieten liggen, waar de gieren zich dan weer tegoed aan deden. Maar je kon die gieren niet verjagen, want het was een ‘beschermde diersoort’.

Beide ‘journaals’ lieten ons weten dat het ‘Openbaar Ministerie’ jacht maakt op de ondertekenaars van de ‘Nashville Verklaring’, op onze kosten. Want er was ‘maatschappelijke onrust’ door ontstaan in ‘Safe-Space’-land. En de ‘Kinderombudspersoon’ had opnieuw opgeroepen om de kinderen van ouders die naar Syrië en Irak waren afgereisd ‘terug te halen’.

Vorig jaar had Grapperhaus, als verantwoordelijke minister, al gevraagd: ‘Hoe dan?’, want zonder het gebruik van geweld in een soevereine staat kinderen ontvoeren is niet mogelijk. Maar dat zijn ‘details’ waar je als ‘Kinderombudspersoon’ niet over na hoeft te denken. In die functie word je, door de belastingbetaler, rijkelijk beloond om ‘je hart te laten spreken’.

Je kunt met de beste wil van de wereld niet meer om mensen met een ‘BullShit’-baan heen. En waar het leidt tot vervolging van mensen die gebruik maken van hun recht op ‘Vrije Meningsuiting’ is het meer dan pure verspilling. Ook waar ‘hartekreten’ impliciet een oproep zijn om een oorlog te ontketenen. Vroeger had je verantwoordelijke bestuurders die nog durfden zeggen: ‘Goed plan! Doen we niet.

Maar dat was vroeger, toen ‘werken’ nog een woord was dat verwees naar ‘arbeid’. Iets doen met je spierkracht, of intellect, om de wereld vooruit te helpen.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU Dictatorship

De EU is in alle stilte diplomatiek gedegradeerd van ‘staat’ naar ‘internationale organisatie’

mais 1547027887

EU staat stiekem import van voor de gezondheid schadelijke mais toe