in

Elke euro Serious Request gaat naar het goede doel (maar niet heus)

Ieder jaar zamelt 3FM  in voor het . Drie dj’s worden zes dagen lang opgesloten in een glazen huis terwijl ze verzoeknummers draaien voor luisteraars, in ruil voor een donatie.

Je zou zeggen dat elke netjes naar het goede doel gaat. Niet dus. Vorig jaar ging bijna twee ton naar de kosten en een jaar eerder zelfs bijna het dubbele.

Het Rode Kruis en 3FM zeiden altijd dat elke euro goed terechtkwam. Tot dit weekend was op de website van 3FM Serious Request te lezen:

Elke euro gaat naar het Rode Kruis, en dus direct naar de slachtoffers van de stille ramp. Er gaat dus ook geen geld naar het salaris van de directeur van het Rode Kruis.

Niet langer volhouden

De NPO en het Rode Kruis kunnen niet langer volhouden dat elke cent bij het Rode Kruis terechtkomt.

“Het Rode Kruis besteedt 3,5 procent van de opbrengst aan kosten voor de organisatie van het evenement,” erkent een woordvoerster van de hulporganisatie.

Een woordvoerder van de NPO zei: “Er komt geen enkele ingezamelde euro bij de NPO terecht.”

Misleidende tekst

De woordvoerder zit duidelijk glashard te , aangezien het donatiegeld wel degelijk wordt gebruikt om de kosten te dekken.

Toen de woordvoerders van het Rode Kruis en de NPO werden gewezen op de misleidende tekst op de website, werd deze gelijk verwijderd.

De vraag is waar de rest van het geld naartoe gaat.

3FM beraadt zich momenteel op de toekomst van Serious Request. Het is nog niet bekend hoe de actie er komend jaar uit komt te zien.

Foto: Silver Spoon Wikimedia Commons

[Telegraaf]

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiersgegevens gaan delen met de marechaussee

80% migranten niet eens in staat simpele taalcursus te volgen