in ,

EMA voegt waarschuwing voor anafylaxie toe aan AstraZeneca Covid-vaccin

Pixabay

Ernstige allergiewaarschuwingen voor anafylaxie moeten worden vermeld als mogelijke bijwerkingen van het AstraZeneca Covid-19-vaccin, zei het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vrijdag na een lastige week voor de prik.

De geneesmiddelenregulator van de EU zei dat zijn risicobeoordelingscommissie zijn beslissing had genomen na de beoordeling van 41 meldingen van mogelijke gevallen van anafylaxie onder de vijf miljoen mensen die het vaccin in het VK hebben gekregen.

Na beoordeling van de gegevens kwam de commissie tot de conclusie dat het “waarschijnlijk” was dat sommige gevallen verband konden houden met het vaccin, dat is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Oxford.

Het EMA zei dat anafylaxie al was geïdentificeerd als een mogelijk risico voor degenen die het vaccin gebruiken en dat de klinische praktijk van het toedienen ervan ongewijzigd zou blijven.

Volgens de veiligheidsmaatregelen moeten mensen die de AstraZeneca-prik krijgen, gedurende 15 minuten na de injectie worden gecontroleerd en mogen ze geen tweede dosis krijgen als ze een allergische reactie op hun eerste hebben gehad.

Tot eind februari zei de Britse regering dat er 194 meldingen waren van “spontane bijwerkingen” op het AstraZeneca-vaccin, geassocieerd met anafylaxie of anafylactoïde reacties.

Het EMA heeft niet gezegd hoeveel reacties er in de EU aan het vaccin zijn gekoppeld, maar deze week zeiden Vietnamese gezondheidshoofden dat twee medische hulpverleners van de 522 die de prik kregen, ook in het ziekenhuis waren opgenomen met anafylaxie.

De zorgen over reacties op het AstraZeneca-vaccin komen in dezelfde week dat de EU twee doden en 30 gevallen van “trombo-embolische voorvallen” – of bloedstolling – meldde bij mensen die de prik hebben gekregen.

De EMA is een onderzoek gestart naar de rapporten, maar heeft samen met de Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt dat het vaccin veilig is voor gebruik.

Inmiddels hebben 10 landen hun gebruik van alle of sommige doses van het vaccin stopgezet: Roemenië, Oostenrijk, Italië, IJsland, Noorwegen, Denemarken, Estland, Litouwen, Luxemburg en Letland.

Lees verder bij de bron: RT World News

Anafylaxie (Anafylaxis of anafylactische reactie) is een algemene allergische reactie van het lichaam die binnen enkele minuten kan ontstaan en kan uitmonden in een anafylactische shock reactie.

Er zijn verschillende organen die vooral bij deze, in principe levensbedreigende reactie, betrokken zijn. De allergische reactie treed in de meeste gevallen op in het eerste uur na de veroorzakende gebeurtenis.

Hoe sneller de reactie optreedt, des te ernstiger is het beloop. >>


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo manipuleer je pers, politici en volk om te vaccineren: Ab Osterhaus gaf in 2019 “Cursus Pandemie Marketing”

De gevaarlijke illusies van een EU-vaccinpaspoort