in , ,

En daar gaat weer 146 miljard euro in het zwarte EU gat

En daar verdwijnt weer 146 miljard in het zwarte gat dat heet Europese Unie:

Onderhandelaars van het Europees Parlement (EP) en van de lidstaten van de hebben maandag een akkoord bereikt over een EU- voor 2015 ter waarde van 141,2 miljard euro. De had in november voorgesteld volgend jaar 141,3 miljard euro uit te geven. Daarnaast trekt de EU op verzoek van het parlement 4,8 miljard euro extra uit om achterstallige rekeningen te betalen.

Die begroting opmerkingen zijn altijd heel bijzonder om te lezen. Wat valt op?

Allereerst was er al een budget afgesproken (1 biljoen euro!) na hard overleg. Kennelijk mocht dat dus weer opnieuw nu voor komend jaar. Wat nog meer? Kennelijk is er sprake geweest van onderhandelen tussen EC, EP en de Lidstaten. En het bedrag is van 141,3 miljard euro naar beneden onderhandeld naar 141,2 miljard euro. Ofwel, er is 100 miljoen euro onderhandeld op 141.300.000.000 euro. Hahaha. Nu al niet meer serieus te nemen dus, maar het gaat nog verder.

Dan de opmerking dat ook weer 4,8 miljard extra euro belastinggeld overhandigd moet worden om de openstaande *achterstallige* rekeningen te betalen. U weet wel, o.a. de kosten van het annexeren van Oekraïne enzo. Zelfs met de extra 1,1 miljard euro van Nederland (de Naheffing Soap) en de (wat is het nu?) zo’n 3 miljard van het VK, en de eindeloze stroom met extra bonnetjes van de Europese Commissie, moeten wij burgers nu nog weer 4,8 miljard extra bijbetalen. Het houdt niet op, steeds weer die extra bonnetjesdie we volgens ook gewoon moeten betalen. (En dat doen we ook, betalen, we hebben immers geen keuze meer daarin. Dat zelfbeschikkingsrecht heeft Rutte namelijk al weggegeven in 2012.)

En: Wanneer je nu elk jaar 141,2 miljard euro blijft uitgeven, blijft er over 7 jaar (2014-2020) uiteraard heel weinig over van ons biljoen voor onverwachte uitgaven over de looptijd. Dat betekent dus dat de stroom extra bonnetjes wel continu moet blijven komen, anders is het budget immers op ruim voor het einde van de looptijd. En dat kan uiteraard niet, dat kost ons burgers dan weer heel veel . Dus de EU geeft nu alvast aan dat de stroom van extra te betalen bonnetjes blijft komen ook in 2015 en daarmee ook tot eind 2020 dus. Het bijbetalen met naheffingen is EU business as usual geworden.

Met dit alles maakt de EU alvast duidelijk dat het zeer zeker niet bij de 141,2 miljard gaat blijven komend jaar. Dat maakt die naar beneden onderhandelde kosten al helemaal lachwekkend. Hoe serieus moeten we de EU nu nog nemen als het volcontinu veel meerblijf uitgeeft dan afgesproken? Nou, niet serieus, zo stelde zowel de Nederlandse als ook Europese Rekenkamer al vast. En weet vervolgens ook dat uw eigen belasting ingezet wordt tegen uw beste interesses, zoals voor oorlogsvoering tegen de burger. Het is dus weer een grove belediging.

Lees verder via Lang Leve Europa!.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

iPod gekocht tussen september 2006 en maart 2009? Wil je Apple aanklagen? Grijp je kans!

Vermogens zorgverzekeraars sterk gestegen, ruim 8 miljard euro nu